Zuster Monique van Oene heeft haar eigen pad in Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Zuster Monique van Oene heeft gisteren, samen met burgemeester Wim Hillenaar en wethouder Rob Poel, het straatnaambord van het Zuster Moniquepad officieel onthuld. Bij gelegenheid van haar afscheid in maart 2015 besloot het Cuijkse college van B en W een pad naar haar te vernoemen, gelet op haar grote maatschappelijke betrokkenheid.

Het pad - dat loopt van het Vorstendom richting de toekomstige Cuijkse Cantheelen - draagt de naam Zuster Moniquepad, met als onderschrift 'Zusters van Liefde uit Tilburg van 1845 tot 2015 actief in Cuijk'.
In maart 2015 nam zuster Monique van Oene (al meer dan 60 jaar geleden ingetreden in de orde van de Zusters van Liefde van Tilburg) afscheid van Zorgcentrum Maartenshof. Daarmee kwam een einde aan een lange periode van aanwezigheid van de Zusters van Liefde uit Tilburg in Cuijk. Zij vestigden zich halverwege de 19de eeuw in een pand in de Molenstraat in Cuijk. In 1957 werd het nieuwe kloosterbejaardenoord Porta Caeli gebouwd, het latere zorgcentrum Maartenshof. De Zusters zorgden ook voor onderwijs in de vorm van een kleuterschool, een taal- en handwerkschool, godsdienstles een naaischool en lager onderwijs.

Meer berichten