De Brede School moet op het Visioterrein komen. (foto: Annelies Graafsma)
De Brede School moet op het Visioterrein komen. (foto: Annelies Graafsma)

Wethouder Joon wil 'extra geld' voor Brede School in Grave Oost

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | De Brede School Grave Oost zal, als alles voorspoedig verloopt, in het schooljaar 2017-2018 in gebruik worden genomen. De gemeenteraad besloot in juni 2015 hiervoor grond aan te kopen op het oostelijke Visioterrein. Voor de aanpassingen op het terrein vroeg wethouder Jeroen Joon (VVD) tijdens de commissievergadering onlangs 'extra geld' aan de gemeenteraad Grave wegens nieuwe bouweisen.

Door Annelies Graafsma

Daarnaast moet bijvoorbeeld de weg vanaf de Visioschool worden verlengd. De basisscholen Hartenaas en de Sprankel en aantal voorzieningen zullen onderdak vinden in de nieuwe brede school. Bouw op het terrein van De Sprankel, zoals eerder de bedoeling was, is daarmee van de baan. Alhoewel de raadscommissie positief tegenover het idee van een brede school staat, leven er nog veel vragen: dezelfde architect, nieuwe program van eisen, de informatievoorziening aan ouders, omwonenden en aan de raad zelf. En waarom geen wijkraad in het gebouw en blijft alleen de GGD? In de plannen wordt gesproken over 400 leerlingen; is negentien klaslokalen dan niet erg veel?

Zorgen
Een vertegenwoordiger van de buurt komt aan het woord: "Als buurtbewoners zijn wij zeer verrast en verontrust over uw voornemen om de Brede School op het Visioterrein te realiseren. De verkeer- en parkeersituatie is voor ons een punt van aandacht". De ontsluiting aan de zijde van de Estersveldlaan baart zorgen, en ook de toename van fiets- en voetgangersverkeer in de wijk zorgt voor onrust. Wethouder Joon is echter duidelijk: deze locatie is definitief. Wel zegt hij intern onderzoek toe naar de verkeersveiligheid.
De raad besluit morgenavond (dinsdag) over de plannen.

Meer berichten