Cuijkse raad unaniem akkoord met nieuw parkeerbeleid.
Cuijkse raad unaniem akkoord met nieuw parkeerbeleid.

Cuijkse raad unaniem akkoord met nieuw parkeerbeleid

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | De gemeenteraad van Cuijk heeft maandagavond unaniem ingestemd met de parkeernota. Die voorziet in een transformatie van betaald parkeren naar nagenoeg overal blauwe zones in het centrum. "Gratis parkeren is een argument voor mensen om naar een dorp of stad te komen", weet raadslid Rob Gertsen (VVD).

Alleen in de parkeergarage onder winkelcentrum Maasburg blijft betaald parkeren van kracht, met uitzondering van de eerste twee uur. "76 procent parkeert er korter dan één uur", weet wethouder Gerard Stoffels (ABC), die aangaf 'dat 99,9% zeker is' dat Syntrus Achmea (eigenaar winkelcentrum) jaarlijks 24.000 euro bijdraagt aan de exploitatie van de parkeergarage. "Als we daar ook een blauwe zone invoeren, komt die compensatie te vervallen."
Stoffels nam zorgen over een tekort aan voldoende fietsenstallingen weg. "In het centrumplan, dat momenteel uitgewerkt wordt, worden voldoende goede fietsstallingen meegenomen", verzekerde hij.
D66 wilde een compensatiefonds (meebetalen aan parkeerplaatsen bij nieuwe projecten) met vijf jaar uitstellen 'om een positief signaal richting ondernemers af te geven'. Dat amendement vond geen bijval.

Meer berichten