De gemeente Mook en Middelaar wil de spoorzone bij het station gaan ontwikkelen.
De gemeente Mook en Middelaar wil de spoorzone bij het station gaan ontwikkelen.

'Natuuronderhoud bij station Mook kan ons belemmeren'

  •   keer gelezen   Politiek

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar heeft vrijwilligers van Stichting Animo gevraagd de onderhoudswerkzaamheden in het groenperceel aan de oostkant van het treinstation te stoppen. Aanleiding vormen toekomstige ontwikkelingen voor het terrein. "Natuuronderhoud kan mogelijk belemmerend zijn voor toekomstige ontwikkelingen", benadrukt burgemeester Wim Gradisen.

Wethouder Geertjan Wienhoven (DGP) sprak onlangs met vertegenwoordigers van Animo om hen te informeren over het besluit. Tot op heden werden de onderhoudswerkzaamheden altijd 'gedoogd' door de gemeente, maar formele afspraken liggen er niet. "Wij willen aan de slag met ontwikkelingen in de spoorzone", vult wethouder Pepijn Baneke (GroenLinks) aan. "We willen al langer af van 'gedoe' op het bruggetje over het spoor. Bovendien is er geen vrijliggend fietspad richting Groesbeek. Dat zou er kunnen komen, langs het spoor op via de Bovensteweg. De spoorzone aan de oostkant van het spoor biedt hiertoe meerdere mogelijkheden. Maar ook extra parkeerplaatsen bij het station behoren tot de mogelijkheden. We willen alle opties openhouden qua inrichting, maar dan moet het groenonderhoud stoppen."

'Handen vrijhouden'
Op de spoorzone rust momenteel de bestemming bedrijventerrein met zware milieubelasting. "Maar ontwikkelingen in die richting zien we niet zo snel gebeuren", vervolgt burgemeester Gradisen. "De werkzaamheden van Animo passen ook niet in het gemeentelijk beleid, maar ze zijn historisch zo gegroeid. Wij willen echter niet dat het terrein wordt omgevormd naar een stuk natuur waar we niks meer mee mogen of kunnen. Als we dat wel laten gebeuren, worden er automatisch ook verwachtingen gewekt. Wij willen echter onze handen vrijhouden. Dat hebben we ze ook verteld in een persoonlijk gesprek."

Meer berichten