Mook gaat 45 lantaarnpalen verwijderen en 48 nieuwe masten plaatsen.
Mook gaat 45 lantaarnpalen verwijderen en 48 nieuwe masten plaatsen.

Mook gaat 45 lantaarnpalen verwijderen en 48 nieuwe plaatsen

  •   keer gelezen   Politiek

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar gaat op korte termijn 45 lantaarnpalen verwijderen en 48 nieuwe palen neerzetten. Daarnaast worden drie masten verplaatst. "Deze maatregelen maken deel uit van ons vervangings- en uitbreidingsplan openbare verlichting", aldus wethouder Pepijn Baneke (GroenLinks).

"We hebben een inventarisatie gehouden, gekeken welke lantaarnpalen aan vervanging toe zijn en welke hinder veroorzaken", vervolgt Baneke. "Soms staat een mast erg dicht op een oprijlaan. Verder hebben mensen aan kunnen geven welke donkere plekken in onze gemeente beter verlicht kunnen worden."
Dat leidde er eerder al toe dat de looproute van Molenhoek-centrum naar station Mook-Molenhoek weer voorzien werd van extra verlichting. "Dat heeft de sociale veiligheid in dat gebied aanzienlijk verbeterd", weet Baneke, die toevoegt dat op verzoek van de dorpsraad ook extra lantaarnpalen bijgeplaatst gaan worden op de Voordijk in Middelaar. "Daarnaast gaan we een aanzienlijke kostenbesparing realiseren, doordat de lantaarnpalen zijn of worden voorzien van LED-verlichting. In totaal zullen 99 armaturen (lampen) worden verwijderd en 104 bijgeplaatst."

Meer berichten