Dorpsraad Smakt-Holthees heeft geen vertrouwen meer in B en W van Boxmeer. (foto: Diana Derks)
Dorpsraad Smakt-Holthees heeft geen vertrouwen meer in B en W van Boxmeer. (foto: Diana Derks)

Dorpsraad Holthees zegt vertrouwen in Boxmeers college op

  •   keer gelezen   Politiek

HOLTHEES | De Dorpsraad van Smakt-Holthees heeft het vertrouwen opgezegd in het Boxmeerse gemeentebestuur. Aanleiding is de geplande sloop van het oude gebouw van de Peuterette aan de Gildestraat 27 in Holthees en de wijze waarop het college van B en W hierover heeft gecommuniceerd met het dorp. "De communicatie met onze dorpsraad is al langere tijd heel slecht, maar dit vormt de druppel", laat Sjaak Koopmans van de dorpsraad weten.

Koopmans laakt vooral het optreden van burgemeester Karel van Soest. "Vorige week maandag hebben wij overleg gehad met de burgemeester en Willem van de Rijdt (coördinator dorps- en wijkraden, red.). Daarin is de toezegging gedaan dat de Peuterette niet gesloopt zou worden. Nog geen twee dagen later hoorden wij dat de sloop toch ingepland was. Hierop heeft onze voorzitter Peter Coppus contact gezocht met de gemeente en te horen gekregen dat de sloop toch doorgaat. En al wel donderdag."
De communicatie hierover ging volgens Koopmans 'per sms'. "Zaken die de leefbaarheid aangaan, zouden door de gemeente gecommuniceerd worden met de dorpsraad. Die afspraken zijn vastgelegd, maar wij moeten zelf overal achteraan gaan. En als we klachten hebben, wordt er verwezen naar het gezamenlijk overleg van alle wijk- en dorpsraden."
Koopmans noemt de sloop van de voormalige Peuterette 'kapitaalvernietiging'. "Er zijn drie initiatiefnemers voor alternatieve invulling van de plek, maar die zijn niet eens uitgenodigd voor een gesprek."

Onvrede
De gemeente Boxmeer en de Dorpsraad Smakt-Holthees leven sinds vorig jaar al op gespannen voet met elkaar nadat onder druk van de dorpsraad grootschalige ontwikkelingsplannen voor Het Schaartven de prullenbak in moesten. In het 515 inwoners tellende kerkdorp is momenteel eveneens een boel onvrede over de goedkeuring van B en W om de Firma De Groot toestemming te geven om het veebedrijf fors uit te breiden. "Maar wij hebben in die casus geen officieel standpunt in genomen", vertelt Koopmans.

De gemeente Boxmeer zal haar standpunt deze week uitgebreid toelichten in een gesprek met De Maas Driehoek/Kliknieuws.

Meer berichten