't Hoogkoor in Boxmeer krijgt een grootschalige opknapbeurt. (foto: De Maas Driehoek)
't Hoogkoor in Boxmeer krijgt een grootschalige opknapbeurt. (foto: De Maas Driehoek)

Opknapbeurt sportcomplex 't Hoogkoor in Boxmeer kan eindelijk beginnen

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Na jaren voorbereiding en discussie is de kogel eindelijk door de kerk: sportcomplex 't Hoogkoor in Boxmeer krijgt een flinke opknapbeurt. Daarnaast wordt een multifunctionele gymnastiekaccommodatie voor turnclub De Meere gerealiseerd. De gemeenteraad stemde vanavond unaniem in met een verbouwing die ruim 2,2 miljoen euro gaat kosten. Ook Optisport -exploitant van 't Hoogkoor- gaat deels bijdragen aan de opknapbeurt.

Al sinds 2013 lopen er plannen om 't Hoogkoor op te knappen. Aanvankelijk was er zicht op een verbouwing in combinatie met een nieuwe Albert Heijn-supermarkt. Die plannen vinden geen doorgang, waardoor de gemeenteraad donderdag kwam te spreken over een zevental opties die het sterk verouderde sportcomplex een nieuw aanzien moeten geven. Tevens wordt een nieuwe turnhal geïntegreerd in het complex 'die voldoet aan alle wensen van eisen'.

Kwalitatief aantrekkelijker
De politieke partijen volgden het advies van het college van B en W om meerdere aangedragen opties uit te voeren: zo krijgt het complex bamboebeplanting en wordt de tuinmuur verwijderd om het aanzien vanaf de Burgemeester Verkuijlstraat te verbeteren. Daarnaast wordt de gevel aan de westzijde volledig opgeknapt.
In het kader van 'kwaliteitsverbetering' worden ook andere gevels onder handen genomen, zodat de uitstraling van het complex 'prominenter' wordt. Daarom zal ook de entree 'representatiever en kwalitatief aantrekkelijker' worden gemaakt. In dat kader past ook het openmaken van de corridor, waardoor de gang lichter wordt en de mogelijkheden van de horeca worden vergroot.

Zwembad en sporthal
Optisport draagt zelf een paar ton bij aan de opknapbeurt. Zo wordt de horeca gerestyled met nieuw interieur en zullen in het zwembad de pompen en lichtkoepels worden vervangen. Het tegelwerk wordt gerepareerd. De attractiviteit van het zwembad wordt tevens verhoogd door de programmering en activiteiten uit te breiden met speelattributen en het toevoegen van verlichting. Daarnaast wordt binnen en buiten achterstallig onderhoud uitgevoerd en wordt de vloer in de sporthal gerenoveerd.
De verwachting is dat 't Hoogkoor eind 2017 opgeleverd kan worden.

Lees meer over 't Hoogkoor in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 5 juli.

Meer berichten