De gemeenteraad van Boxmeer. (archieffoto: Diana Derks)
De gemeenteraad van Boxmeer. (archieffoto: Diana Derks)

Ook Boxmeerse gemeenteraad wil onderzoek naar herindeling

  •   keer gelezen   Politiek

LAND VAN CUIJK | De gemeenteraad van Boxmeer heeft gisteravond unaniem ingestemd met een onderzoek naar samenwerking binnen het Land van Cuijk 'in de volle breedte'. Daartoe behoort volgens de Boxmeerse raadsleden dus ook een onderzoek naar een gemeentelijke herindeling.

Eerder stemden Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis al in met een dergelijk onderzoek. De fracties in Boxmeer willen ook meepraten in een gremium (overleg van alle fractievoorzitters uit de vijf gemeenten), zoals is geopperd in Mill en Cuijk, maar zij benadrukken dat dit het proces niet mag vertragen. De regie moet volgens de Boxmeerse raad 'ook gewoon' bij het Regieteam blijven liggen. "De verkenning moet zo snel mogelijk starten", vindt Frans van der Zande (LOF). "En bij voorkeur al in 2016 zijn afgerond, zodat begin 2017 al besluitvorming kan plaatsvinden." Han Welbers (PK) vult aan: "Blij dat weer een stapje is gezet naar verdere samenwerking."
De gemeenteraad van Grave neemt dinsdag 5 juli een besluit over de regionale samenwerking. De provincie Noord-Brabant wil dat de vijf gemeenten haast maken met de samenwerking, omdat al meer dan drie jaar zonder weinig resultaat gesproken wordt over een gezamenlijke koers binnen het Land van Cuijk.

Meer berichten