Ingrid Voncken: 'We gaan de wegbermen veiliger maken.' (archieffoto: Diana Derks)
Ingrid Voncken: 'We gaan de wegbermen veiliger maken.' (archieffoto: Diana Derks)

Sint Anthonis: geld voor privatisering, wegbermen en zelfsturing

  •   keer gelezen   Politiek

SINT ANTHONIS | De gemeenteraad Sint Anthonis wordt donderdag bij de behandeling van de Kadernota gevraagd om geld vrij te maken om de wegbermen veiliger te maken, het privatiseringsproces van sportaccommodaties vlot te te trekken en zelfsturing in de dorpen verder vorm te kunnen geven.

Sint Anthonis gaat de wegbermen veiliger maken. "Al langer leeft in de gemeenteraad de wens om een oplossing te vinden voor gevaarlijke wegkanten, zoals ook beschreven in het coalitieprogramma. Daarom wordt voorgesteld 1,5 miljoen euro vrij te maken om wegbermen te verstevigen", legt wethouder Ingrid Voncken uit. "Daarbij wordt tegelijkertijd bekeken hoe door een andere berminrichting de biodiversiteit vergroot kan worden."

Privatisering
De privatisering van (sport)accommodaties verloopt tot nu toe moeizaam. Om dit proces een impuls te geven, wordt een bedrag van ongeveer één miljoen euro uitgetrokken. Dit stelt sportverenigingen in staat om achterstallig onderhoud weg te werken en accommodaties zodoende te vernieuwen en te verduurzamen.
Daarnaast wordt eenmalig 250.000 euro beschikbaar gemaakt om de (kerk)dorpen te helpen met invulling geven aan zelfsturing.

Meer berichten