Ook Grave stemt in met onderzoek naar gemeentelijke herindeling in het Land van Cuijk.
Ook Grave stemt in met onderzoek naar gemeentelijke herindeling in het Land van Cuijk.
Samenwerking Land van Cuijk

Verdeelde raad Grave stemt toch in met onderzoek naar herindeling

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | De gemeenteraad van Grave heeft dinsdag alsnog ingestemd met een onderzoek naar verregaande samenwerking in het Land van Cuijk. Tot die opties behoort ook een gemeentelijke herindeling. Het 'ja' van de Graafse raad leidde tot groot ongenoegen bij coalitiepartij LPG.

Door Annelies Graafsma

Eenzelfde voorstel was al eerder in de andere vier Land van Cuijkse gemeenten (Mill, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis) besproken en (unaniem) goedgekeurd. Het voorstel werd in Grave, na een flinke discussie ingezet door LPG-fractievoorzitter Rick Joosten, aangenomen met tien stemmen voor en vijf stemmen tegen. Het onderzoek naar samenwerking kan nu van start gaan.

Moties
Een motie van LPG om een bestuurskrachtonderzoek in Grave te doen, haalde het eveneens (met 9 voor en 6 stemmen tegen). Jacques van Geest van VP Grave deed de suggestie om dit onderzoek te verbreden naar alle vijf de gemeentes.
Een amendement van LPG om op voorhand een gemeentelijke herindeling in het Land van Cuijk uit te sluiten, haalde het niet (6 stemmen voor en 9 tegen). De fracties van Trots Liberaal Land van Cuijk en VVD benadrukten echter wel een dergelijke fusie 'onwenselijk te vinden'.

Meer berichten