Impressie van hoe het Hansa Oncology Clinics in Boxmeer moet worden.
Impressie van hoe het Hansa Oncology Clinics in Boxmeer moet worden.

De Lange: financiering voor Hansa Oncology Clinics is rond

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De financiering voor de realisatie van het oncologische ziekenhuis Hansa Oncology Clinics, een zorghotel en bijbehorende kantoren is rond. Dat schrijft initiatiefnemer Lex de Lange in een brief aan het Boxmeerse college van B en W.

Het Boxmeerse gemeentebestuur had van De Lange voor uiterlijk 1 juli een antwoord gevraagd op de vraag of er nog uitzicht was op realisering van de gespecialiseerde kankerkliniek op de Health Campus in Beugen. "Wij zijn verheugd te kunnen delen dat de financiering van onze projecten nu definitief is geregeld."
Al sinds 2009 roept het college van B en W dat Hansa Oncology Clinics 'er gewoon komt'. Vorig jaar gingen de diverse BV's van De Lange echter failliet. "Onze volgende stap is nu in overleg te treden met de curator met als doel een 100% betaling aan te bieden aan de crediteuren om alle faillissementen opgeheven te krijgen", schrijft De Lange, die een oude vordering à 57.000 euro van de gemeente op zijn BV (voor ten onrechte betaalde BTW op een aan hem verstrekte subsidie in 2009) nog niet heeft voldaan 'ondanks dat de middelen door de investeerder zijn vrijgegeven'.
Een woordvoerster van de gemeente Boxmeer laat weten dat nog niet bekend is wanneer de bouw kan beginnen. De gemeente heeft geen termijn gesteld aan De Lange om tot concrete afspraken te komen.


Meer berichten