Plan Genneper Molen weer op tekentafel

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP | Het college van B en W van Gennep wil het gebied van de Genneper Molen opnieuw onder de loep leggen. Tijdens de vorige raadsperiode waren er vergaande plannen om op de locatie van de voormalige gemeentewerf en brandweerkazerne een complex met hotel en zorgappartementen, een expositieruimte en terrassen aan de oevers van de Niers.

Door Jos Gröniger

Met dat plan, Keramiek Experience, was een projectontwikkelaar in de weer. Het plan bleek niet haalbaar waarna de onderhandelingen met de projectontwikkelaar gestaakt werden.

Mooie uitstraling
Afgelopen week meldde het Gennepse college toch weer met de ontwikkeling van het gebied aan de slag te gaan. Uit een raadsinformatiebrief blijkt dat projectontwikkelaars Klok Bouw en Nebuvast geïnteresseerd zijn. "We willen samen met investeerders, inwoners en andere belanghebbenden kijken naar wat er mogelijk is", aldus burgemeester De Koning.
Het college wil het gebied dat in eigendom van de gemeente een mooie uitstraling geven. "Je zit hier aan het water. Daar horen terrasjes, een trappartij met vlonders langs de Niers bij." Wat de burgemeester betreft liggen de mogelijkheden open. "We gooien alle ideeën in een 'melting pot' en kijken wat er uitkomt."

Meer berichten