Tegenover het ziekenhuis in Beugen moeten een oncologische kliniek en zorghotel komen.
Tegenover het ziekenhuis in Beugen moeten een oncologische kliniek en zorghotel komen.

Han Welbers (PK) eist duidelijkheid over afspraken met Hansa

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Fractieleider Han Welbers van de Progressieve Kombinatie (PK) eist van het Boxmeerse gemeentebestuur duidelijkheid over de afspraken die gemaakt zijn met Zernike Business Development over de realisering van Hansa Oncology Clinics in Beugen.

Lex de Lange van Zernike maakte vorige week bekend dat de financiering voor het oncologische ziekenhuis, zorghotel en kantoren 'rond is'. Wel zouden alle faillissementen op de verschillende BV's van De Lange hiervoor opgeheven moeten worden.
Al sinds 2009 bewandelt de gemeente Boxmeer de dunne lijn tussen geloofwaardigheid en hoop dat Hansa alsnog gerealiseerd zal worden. Die mening is ook Welbers toegedaan en dus heeft de PK-fractievoorzitter een zevental schriftelijke vragen opgesteld voor het college van B en W. Hij refereert daarbij aan een notitie van B en W waarin wordt gesteld 'dat indien het niet lukt om voor 1 juli 2016 tot concrete afspraken te komen dat de gemeente Boxmeer geen tijd en energie meer zal steken in het Hansa-project'. Welbers wil nu weten welke afspraken per 1 juli zijn gerealiseerd, of er zicht is op betaling van een uitstaande vordering bij De Lange, wanneer de levering van de grond en betaling van de koopsom plaatsvinden.

Meer berichten