Mook: eindelijk doorbraak. (archieffoto: Jos Gröniger)
Mook: eindelijk doorbraak. (archieffoto: Jos Gröniger)

Mook: eindelijk doorbraak over aankoop pand aan Rijksweg 84

  •   keer gelezen   Politiek

MOOK | Het college van B en W heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van Rijksweg 84 te Mook over de aankoop van het perceel. Wanneer ook de gemeenteraad instemt, kan de aankoop definitief worden gemaakt en is de gemeente Mook en Middelaar weer een stap verder met de ontwikkeling van het centrum. Er kan daarom gesproken worden over een succesvolle doorbraak na een lange voorgeschiedenis.

Het pand, prominent gelegen aan de Rijksweg en het Raadhuisplein, is namelijk al jaren in verval en vele Mookenaren een doorn in het oog. Jaren is, zonder resultaat, gezocht naar een oplossing. Recentelijk heeft het college van B&W, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad, een overeenkomst met de eigenaren van het pand over de verwerving van het perceel weten te sluiten. Als ook de gemeenteraad in haar vergadering van 14 september 2016 instemt met het voorstel van het college kan de koop definitief gesloten worden. "Het college van B&W is verheugd dat er nu een belangrijke stap is genomen in dit dossier. Met een nieuwe ontwikkeling op de locatie Rijksweg 84 wordt een belangrijke stap genomen in de ontwikkeling van het centrum van Mook," aldus wethouder Geertjan Wienhoven, verantwoordelijk portefeuillehouder.

Verschillende plannen
"We zijn bezig met de voorbereidingen van de herinrichting van het Raadhuisplein. Omdat ook het Waterschap, naar verwachting in het voorjaar van 2017 start met haar werkzaamheden aan de Maaskade, krijgen we nu de kans om de meerdere plannen op elkaar te laten aansluiten."

Meer berichten