Provincie heft toezicht op Cuijkse huisvesting statushouders op. (archieffoto: Albert Hendriks)
Provincie heft toezicht op Cuijkse huisvesting statushouders op. (archieffoto: Albert Hendriks)
Opvang vluchtelingen en statushouders

Provincie heft toezicht op Cuijkse huisvesting statushouders op

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | De provincie Noord-Brabant heeft het actief toezicht op de huisvesting van statushouders in de gemeente Cuijk opgeheven. Wethouder Rob Poel (PvdA) bevestigt op vragen van deze krant dat de gemeente heeft voldaan aan de taakstelling voor het eerste half jaar van 2016 plus de kleine achterstand uit het vorige jaar.

Door Martijn Schwillens

"We hebben voldaan aan de taakstelling", benadrukt Poel. Die was voor het eerste half jaar 29 statushouders en er was nog een kleine achterstand van zes statushouders daterend van een eerdere taakstelling (uit 2015).
In de tweede helft van het jaar moeten 34 statushouders worden gehuisvest in de gemeente Cuijk. Poel legt uit: "Er is inmiddels een tijdelijke projectleider voor de coördinatie van de huisvesting van statushouders. We blijven streven naar het halen van de doelstelling en dat impliceert dat we nieuwe afspraken met Mooiland maken in de lijn zoals we die eerder hebben ingezet. Meer sociale huurwoningen voor een bredere doelgroep, dus niet enkel statushouders, vormen onderdeel van die gesprekken."

Tijdelijke woningen
In de gemeenteraad is voor het zomerreces meermaals gesproken over tijdelijke woningen om aan de taakstelling voor de huisvesting te kunnen voldoen. "Maar tijdelijke woonunits vormen niet de eerste insteek", zegt Poel. "Omdat we niet weten of de taakstellingen in de toekomst wellicht toenemen, is die optie echter nog niet volledig van de baan. In deze fase blijft alles in beeld, wetende ook dat taakstellingen wettelijk verplicht zijn. We houden echter voortdurend aandacht voor evenwichtigheid en zorgvuldigheid."

Meer berichten