FNV Zorg en Welzijn complimenteert werkorganisatie CGM met beleid huishoudelijke hulp.
FNV Zorg en Welzijn complimenteert werkorganisatie CGM met beleid huishoudelijke hulp.

Compliment FNV voor beleid huishoudelijke hulp Cuijk, Grave en Mill

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK/GRAVE/MILL | FNV Zorg en Welzijn heeft de werkorganisatie Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert (CGM) gecomplimenteerd met het gevoerde beleid voor huishoudelijke hulp in de drie gemeenten. Uit eigen onderzoek van de vakbond zou 77 procent van alle 390 Nederlandse gemeenten 'juridisch fout of zeer discutabel beleid' voeren. "Het beleid bij de werkorganisatie CGM is conform de Wmo 2015", concludeert de FNV.

Sarah Dobbe van FNV: "Schokkend dat zoveel gemeenten in de fout gaan. Thuiszorgmedewerkers en cliënten trekken al langer aan de bel om te tonen wat er mis gaat."
Tot de 16 procent (van zeven procent zijn geen gegevens bekend) die hun beleid met betrekking tot huishoudelijke hulp wél op orde hebben, behoren dus Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. "Deze drie gemeenten werken samen op onder andere het gebied van de Wmo 2015 en zij hebben gezamenlijk besloten om in 2015 geen wijzigingen aan te brengen in de huishoudelijke ondersteuning. De beleidsregels van in ieder geval de gemeente Cuijk bevestigen dit en ook zijn daarin de normtijden opgenomen. Die komen (nagenoeg) overeen met de CIZ-normen. Er zijn geen redenen om aan te nemen dat de normtijden in de praktijk problemen opleveren, als voldoende maatwerk wordt geleverd", concludeert de FNV.

Meer berichten