Celstraf voor man uit Grave (39) na ontucht via Skype en webcam.
Celstraf voor man uit Grave (39) na ontucht via Skype en webcam.

Celstraf voor Gravenaar na ontucht via Skype en webcam

  •   keer gelezen   Rechtbank

GRAVE | De rechtbank Oost-Brabant heeft een 39-jarige man uit Grave veroordeeld voor ontucht met een minderjarig meisje via Skype en de webcam. Hij krijgt een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De man voerde in juli 2014 via Skype verschillende seksueel getinte gesprekken met een destijds 13-jarig meisje. Na een paar dagen vroeg de man het meisje om voor de webcam seksuele handelingen met haarzelf te verrichten en bepaalde poses aan te nemen. De verdachte liet via de webcam zijn geslachtsdeel aan het meisje zien.
De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de man op grove wijze de grenzen overschreed. Hij liet zich leiden door lustgevoelens en hield geen rekening met de gevoelens en belangen van het slachtoffer. Dit soort delicten kunnen ernstige psychische, emotionele en lichamelijke schade toebrengen aan kinderen die in een seksuele ontwikkelingsfase zitten. Zijn handelen leidde bovendien tot veel verdriet, onrust en grote zorgen bij de pleegmoeder van het meisje en binnen het gezin. De rechtbank weegt verder mee dat de man al eerder voor een soortgelijk delict is veroordeeld. Hij beseft niet dat zijn gedrag volstrekt onacceptabel is. Hij heeft geen idee wat hij de slachtoffers heeft aangedaan en toont geen enkel berouw over zijn laakbaar gedrag. De rechtbank legt een deels voorwaardelijke celstraf op met een proeftijd van 3 jaar, om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen.

Meer berichten