Eén van de verdachten van een gewapende overval in Overloon zit vast. (archieffoto: SK-Media)
Eén van de verdachten van een gewapende overval in Overloon zit vast. (archieffoto: SK-Media)

Overvaller vakantiepark Overloon bewaarde vuurwapen in zijn cel

  •   keer gelezen   Rechtbank

OVERLOON/GELEEN | De politie heeft 3 februari een 28-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van drie gewapende overvallen in Geleen, Someren en Overloon en het bezit van vuurwapens. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de verdachte afgelopen maandag met veertien dagen verlengd.

Hij is afgelopen vrijdag in de gevangenis in Ter Peel aangehouden waar hij een gevangenisstraf van vijftien jaar uit zit omdat hij in 2008 is veroordeeld voor het plegen van een levensdelict. Bij de doorzoeking van zijn cel is door de politie een vuurwapen en munitie aangetroffen. In de auto van de verdachte werd een Kalasjnikov gevonden.

Overvallen
De drie overvallen vonden plaatsen tussen 25 december en 21 januari, in Geleen, Someren en Overloon. In Overloon werd op vrijdagavond 21 januari een vakantiepark op een gewelddadige manier overvallen. Twee mannen kwamen de receptie binnen, duwden de aanwezigen op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Een omstander kreeg een klap en raakte lichtgewond.

Detentiefasering
Omdat de verdachte al een gedeelte van zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, was hij begonnen aan zijn detentiefasering. Hierbij worden aan een veroordeelde geleidelijk meer vrijheden toegekend tot op het moment van de invrijheidstelling. De verdachte was sinds oktober 2016 overgeplaatst naar een halfopen inrichting en mocht in het weekend met een enkelband om op verlof. De drie gewapende overvallen zijn gepleegd op het moment dat hij op weekendverlof was.
Het onderzoek naar de gewapende overvallen is in volle gang. Meer aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten. De al aangehouden verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.
Naast het strafrechtelijk onderzoek is door de Dienst Justitiële Inrichtingen ook een intern onderzoek gestart.

Meer berichten