Geldboete en voorwaardelijke celstraf voor 62-jarige man uit Overloon.
Geldboete en voorwaardelijke celstraf voor 62-jarige man uit Overloon.

Geldboete man uit Overloon (62) voor helpen drugsbende

  •   keer gelezen   Rechtbank

OVERLOON | De rechtbank Oost-Brabant heeft een 62-jarige man uit Overloon een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een geldboete van 5.000 euro opgelegd voor het helpen van een drugsbende.

De man stelde zijn schuur beschikbaar aan de bende voor de opslag van drugsgerelateerde goederen. De betrokkenheid van de man kwam aan het licht na een twee jaar durend onderzoek naar drugsactiviteiten die vanuit een antiekwinkel in Eindhoven werden gefaciliteerd. Een 35-jarige man gaf leiding aan de drugsbende die zich bezighield met onder andere de smokkel van harddrugs naar het Verenigd Koninkrijk. Door de politie werd 132 kilo harddrugs onderschept, maar het werkelijk gesmokkelde aantal kilo's moet vele malen hoger zijn geweest. Daarnaast waste de bende 800.000 euro wit door middel van geldtransporten.
De bendeleider en een ander kopstuk (man van 40 jaar oud) moeten respectievelijk negen en tien jaar de gevangenis in. Andere leden kregen vier jaar, 36 maanden en twee jaar cel voor hun betrokkenheid. De man uit Overloon kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Meer berichten