De rechtbank Oost-Brabant heeft twee mannen een gevangenisstraf opgelegd voor een poging tot brandstichting in Cuijk.
De rechtbank Oost-Brabant heeft twee mannen een gevangenisstraf opgelegd voor een poging tot brandstichting in Cuijk.

Gevangenisstraffen voor poging tot brandstichting in Cuijk

  •   keer gelezen   Rechtbank

CUIJK | Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 18-jarige jongeman uit Eindhoven hebben gevangenisstraffen van respectievelijk 30 maanden en 219 dagen (waarvan 180 voorwaardelijk) plus een taakstraf gekregen voor een poging tot brandstichting van een advocatenkantoor in Cuijk in september 2018.

De rechtbank Oost-Brabant heeft bij de strafmaat rekening gehouden met het feit dat het tweetal moedwillig een bejaarde vrouw, die in een aangrenzende woning lag te slapen, in gevaar zou hebben gebracht bij een brand. Het bleef echter bij een poging, omdat een buurtbewoner wakker was geworden van glasgerinkel. Toen hij het tweetal zag staan op de oprit van het advocatenkantoor, schreeuwde hij naar ze, waarop ze vluchtten. De politie constateerde dat een ruit van het pand vernield was en dat er een jerrycan zonder dop en een deels verbrande prop papier op de vensterbank lagen. Ook hing er een sterke benzinegeur.
Beide verdachten wilden in de rechtbank niets zeggen over hun vermeende betrokkenheid bij het incident. Het motief is niet bekend geworden, maar het lijkt op een doelgerichte aanslag op het advocatenkantoor.

Meer berichten