KomOpPlo hoopt Plo in beweging te hebben gebracht

  •   keer gelezen   Religie
OPLOO - Het vragenuurtje dat de kersverse stichting KomOpPlo zaterdagmiddag voor bewogen parochianen in 'Ons Moe' organiseerde maakte voor de aanwezigen veel duidelijk. Maar op een aantal vragen moest de stichting het antwoord schuldig blijven.

[image=238537]

De stichting, die met instemming van deken Roland Kerssemakers een eigen invulling aan de gang van zaken in de deelparochie in Oploo gaat organiseren, presenteerde zich als een groep die terug wil naar de basis. Om het kerkgebouw in Oploo open te houden voor reguliere RK-diensten, maar ook voor eigen activiteiten zoals concerten, is met Kerssemakers een compromis gesloten. Het bisdom Den Bosch vindt het 'project' inmiddels zo interessant dat het als een pilot wordt beschouwd. De stichting zelf, die een maand of zeven bezig is, hoopt met al haar activiteiten het dorp Oploo in beweging te hebben gebracht. Voorzitter is Tiny Hendriks.

[image=238538]

De aanwezige Oploonaren, veelal bij de kerk betrokken mensen, vuurden een salvo aan vragen af op het bestuur. Over de samenwerking met het parochiebestuur en met het bisdom Den Bosch, maar ook over het onderhoud, de eigendomsverhoudingen en de financiën. Dat laatste komt geheel in handen van de stichting, waarbij een deel naar het Bisdom gaat. Als alternatief voor de actie Kerkbalans hadden vrijwillgers deze dag enveloppen voor de bijdrage aan de stichting huis-aan-huis aangeboden bij de 580 adressen in Oploo. "Wij hebben gedaan wat wij konden, het is nu aan de mensen in Oploo", zei woordvoerder Vin Baltussen over het noodzakelijke draagvlak.
Vandaag, zaterdag, organiseert KomOpPlo nog een avond rond het thema 'Voedsel'. Het is voor KomOpPlo ongetwijfeld een nieuwe graadmeter. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en vindt plaats in de parochiekerk in Oploo. De entree is een blik voedsel per persoon.

[image=238539]


Meer berichten