Indrukwekkende afsluiting van het Odajaar

  •   keer gelezen   Religie
SINT-OEDENRODE - Dit jaar stond in het teken van het dertiende eeuwfeest van de patroonheilige van de parochie, Sint Oda. Zondag werd het Odajaar afgesloten met een gezinsviering, een workshop en een musical.

[image=264441]

De parochies van St. Petrus’ Banden uit Venray en St. Christoforus uit Schagen, waar eveneens een Oda-verering bestaat, kwamen met een delegatie naar de viering in de Martinuskerk. Hoofdcelebrant van deze feestelijke familieviering was Deken Harrie Smeets van Venray. Het kinder- en jeugdkoor KISI Kids zorgde voor een frisse muzikale omlijsting.
Aan het einde van de viering vonden enkele bijzonder momenten plaats. Deken Smeets kreeg uit handen van Pastoor Vincent Blom een Odarelikwie overhandigd in de vorm van een stukje nekwerkvel. Deze krijgt een mooie plaats in de Venrayse kerk. Dertig dames die de naam Oda dragen werden in het zonnetje gezet met een kaars. Tot slot werd het nieuwe boek ‘H. Oda van Sint-Oedenrode’ overhandigd aan de aanwezige delegaties uit Venray en Schagen.
Na de viering trokken de aanwezigen met Schutterij ‘t Zandakker, Gilde Sint Jan uit Venray en het St. Jorisgilde uit Sint-Oedenrode in processie naar de Odakapel. Daar brachten zij samen een groet te brengen aan de heilige Oda, op de plaats waar zij leefde en in 713 stierf.
Aansluitend verzorgden medewerkers van KISI een workshop voor kinderen. Om 14.30 uur brachten de KISI’s de musical Paulus in de Goede Herderkerk. Meer hierover op de voorpagina en op pagina 19. Op deze laatste pagina ook een verslag van het 12e eeuwfeest.

[image=264442]

[image=264443]
Meer berichten