Odajaar op swingende wijze afgesloten

  •   keer gelezen   Religie
SINT-OEDENRODE - Het herdenkingsjaar van de heilige Oda is zondag op feestelijke wijze afgesloten met een bijzondere gezinsviering, een workshop en een musical.

[image=264438]

De gezinsviering was mede zeer sfeervol en swingend vanwege de aanwezigheid van kinder- en jeugdkoor KISI Kids. Na de viering gaven 4 jeugdleden en 1 volwassene een workshop aan Rooise kinderen. Het was bijzonder om te zien hoe de jeugdleden de kinderen in korte tijd drie liederen aanleerden. Zang en dans werden daarbij direct gecombineerd. Op een vanzelfsprekende wijze werd tussendoor het christelijk geloof overgebracht. Koorleden, kinderen en aanwezige toeschouwers sloten de workshop op een ontspannen, natuurlijke wijze gezamenlijk af met een kringgebed en gaven elkaar gods’zegen.

Musical Paulus
‘s Middags zongen en dansten de Rooise kinderen samen met alle KISI Kids op het podium in de Goede Herderkerk.
Daarna was het tijd voor de musical. Net als Oda was Paulus blind geweest en betekende zijn genezing een ommekeer in zijn leven. Dit zetten de KISI Kids op een vlotte, moderne wijze weer. De zang was zuiver en de muziek zeer gevarieerd. Alle kinderen, jong en ouder, jongen of meisje, kwamen evenveel aan bod. Spannende scenes in de gevangenis of met storm op zee wisselde af met lieflijke passages of komische intermezzo’s aan het Griekse strand.
Alle vrijwilligers van de Odaparochie hadden, als eindejaarsdank voor hun inzet, een kaartje ontvangen. Zij waren in grote getalen gekomen en dankten de KISI Kids na afloop met een staande ovatie.
Meer berichten