Bij het Akros Youth Tournament wordt gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën.
Bij het Akros Youth Tournament wordt gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Vijfde editie Akros Youth Tournament in Boxmeer

Sport 456 keer gelezen

BOXMEER | Basketbalvereniging Akros (BCB) organiseert op dinsdag 27 en woensdag 28 december voor de vijfde keer een internationaal jeugdtoernooi in 't Hoogkoor in Boxmeer. "Een jubileum waar we trots op mogen zijn", aldus de toernooicommissie. "Naast Duitse teams van TV Goch 1883, nemen er dit jaar ook teams deel uit Antwerpen en Mechelen. Bovendien was er ook interesse uit Luxemburg, Spanje en India! Dit belooft veel goeds voor de toekomst."

Zoals ieder jaar staat het toernooi in het teken van gezelligheid en sportiviteit. Alle teams gaan als winnaars de deur uit. Ongeacht het eindresultaat krijgt ieder team een heerlijke taart, gesponsord door JUMBO Walraven uit Boxmeer en de winnaars krijgen bovendien een lekkere chocolade-plaat mee van IJssalon en Chocolaterie Rembrandt. Dit jaar zal er ook weer een extra activiteit zijn voor de jongste deelnemers. Vorig jaar was dit het vrije worpspel waarin deelnemers mooie prijzen konden winnen. Dit jaar wordt het toernooi opgeluisterd door de aanwezigheid van de Akros-mascotte Buzzy, die het toernooi een vrolijke noot zal geven.

'Iedereen er graag bij'
Het is opmerkelijk hoe BCB Akros, ieder jaar weer, een dergelijk grootschalig toernooi van de grond krijgt. Dit is vooral te danken aan de vrijwilligers die tijdens het toernooi bereid zijn om alle taken op zich te nemen. "Met z'n allen zorgen we ervoor dat het toernooi goed verloopt: de toernooicommissie, het bestuur, maar vooral ook de leden die alle hand- en spandiensten rondom de wedstrijden verlenen. De sfeer in de clubs is zo goed, dat iedereen er graag bij is op beide dagen."

Financiële ondersteuning
Het toernooi wordt ook dit jaar, mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van Euregio Rijn-Waal binnen het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU). Daarnaast hebben we meerdere sponsoren zoals de Gemeente Boxmeer, JUMBO Walraven, Van Keijsteren, BOL adviseurs, Hofmans Tapijten Cuijk, GDB Bouw, Wilco Schoenmakerij, Pennings Sanidrõme, Optisport, IJssalon en Chocolaterie Rembrandt, De Kaaswinkel, Burned en Kapadokya.

Iedereen welkom
Het Akros Youth Tournament vindt plaats in 't Hoogkoor in Boxmeer, tijdens de kerstvakantie op dinsdag 27 december en woensdag 28 december. Van 09.00 tot circa 18.00 uur worden er de hele dag basketbalwedstrijden gespeeld. Iedereen is van harte welkom om het toernooi te bezoeken. Meer informatie via www.akrosboxmeer.nl.

Mascotte Buzzy is ook van de partij.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant