JVC Cuijk breekt met aloude traditie en wint tijdens het kermisweekend

Sport 516 keer gelezen

NAALDWIJK/CUIJK | De ploeg van trainer Ruud Kaiser kon door de winst tegen BeQuick en ondanks de nederlaag tegen HBS moed putten uit het goede spel van de laatste weken. Echter Westlandia is een tegenstander van formaat en werd vooraf gezien als een titelkandidaat. Daarbij is het kermisweekend historisch gezien JVC Cuijk nooit goed gezind, maar JVC Cuijk won fraai in Naaldwijk met 5-3.

In de startopstelling was een plekje ingeruimd voor Furkan Alakmak. De Ossenaar was fit genoeg voor een basisplaats en dat betaalde zich al na 3 minuten uit. Een strakke pass van aanvoerder Jorrit Ritzen belande achter de verdediging van Westlandia en Furkan Alakmak schoof de bal onder de doelman door; 0-1. Westlandia zette meteen aan en de druk werd opgevoerd. Een voorzet van de linkerkant werd in de zevende minuut goed ingekopt; 1-1. Toen ook nog in de 22ste minuut spits Jeroen Spruijt de trekker overhaalde en de 2-1 liet aantekenen leek JVC Cuijk door de vloer te zakken. Westlandia had het beste van het spel in deze fase echter het collectief van JVC Cuijk bleef op de been, en hoe. In de 35ste minuut kon Jordie vd Laan zijn eerste doelpunt van de middag aantekenen en een 2-2 ruststand laten noteren. Een goede steekpass van Sjoerd vd Looy op Furkan Alakmak werd door de laatste voorgezet naar Van de Laan die bij de 1ste paal inschoot; 2-2.

Rood
De tweede helft begon net zoals de eerste: met doelpunten. In de 50ste minuut mocht Van de Laan opnieuw de trekker overhalen (2-3), tien minuten later was het gelijk (3-3). Nog voordat het thuispubliek echter gestopt was met juichen lag de bal alweer achter de doelman van Westlandia. Nota bene Simon van Zeelst als verdedigende middenvelder mocht het laatste zetje geven (3-4). De doelpuntenregen resulteerde in frustratie aan de zijde van Westlandia en Mitchel Jacobs mocht het veld verlaten met rood. Westlandia bleef het nog proberen maar uiteindelijk was het opnieuw Van de Laan die zijn derde doelpunt van de middag maakte in de 90ste minuut.  Tijdens de Cuijkse kermis kan nog even genoten worden van deze zege en daarna weer vooruit kijken naar de komende wedstrijd. Volgende week speelt JVC Cuijk in Cuijk om 14.00 uur op het kunstgras van Siol het Brabantse onderonsje tegen Dongen.