Spelmoment tussen JVC Cuijk en Dongen dat uiteindelijk met de volle buit (4-2) huiswaarts keerde.

Verdiende nederlaag JVC Cuijk tegen beter Dongen

Sport 364 keer gelezen

CUIJK | Na de overwinning verleden week van JVC Cuijk tegen de vooraf tot titelkandidaat bestempelde Naaldwijkse ploeg Westlandia, waren de verwachtingen hooggespannen op sportveld van SIOL. Maar gastploeg Dongen bleek met 4-2 te sterk.

En het was knap dat Dongen dit kon opbrengen nadat eerder deze week een speler tijdens een oefenwedstrijd onwel werd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Dongen domineerde vanaf de eerste minuut en zorgde voor veel onrust bij JVC Cuijk. Een corner van Dongen in de 6de minuut werd zowel door de verdediging als de doelman van JVC Cuijk niet goed weggewerkt en in de kluts viel de bal uiteindelijk via een flipperkast moment in het Cuijkse doel: 0-1. JVC Cuijk probeerde de wedstrijd op te pakken en de voorhoede spelers te zoeken met lange ballen echter de ruimte tussen het middenveld en de aanval van JVC Cuijk was te groot, en de aansluiting onvoldoende zodat het makkelijk verdedigen was voor de solide verdediging van vv Dongen. In balbezit was Dongen echter zeer beweeglijk met haar middenvelders en keer op keer kwamen Cuijkse verdedigers in een man-minder situatie terecht. Na 19 minuten kwam Dongen op 0-2. Een prima actie over de linkerkant van Dongen werd uitstekend met een kopbal afgerond. De scorende man kon ongedekt het strafschopgebied opduiken door het slimme middenveldspel van de Dongenaars. Ondanks dat JVC het probeerde bleef Dongen beter.
In de rust werd er gewisseld om zodoende de wedstrijd te kantelen. De zieke Jurre Grotenhuis werd vervangen door Timo Peters, en Lucas van de Heuvel verving Sergi Simons zodat Boy Visser op "10" kon gaan spelen. Meteen ontstond er meer druk en in de 48ste minuut kreeg JVC een penalty toen Visser vanuit een korte corner in het strafschopgebied werd gehaakt. Topscorere Vd Laan mocht aanleggen vanaf 11 meter, en de doelman van Dongen had bijna succes met zijn vervelende actie (bal verleggen en even praten tegen de penaltynemer) door de bal in eerste instantie te stoppen, echter vd Laan reageerde alert en joeg de bal alsnog snoeihard achter de doelman. JVC Cuijk leek helemaal terug in de wedstrijd, echter het was maar voor 2 minuten. Een te korte terugspeelbal van Jorrit Ritzen werd opgepikt door de spits van Dongen en omspeelde Kanters vakkundig om prima af te ronden: 1-3. Een flinke dreun voor JVC Cuijk. Toch pakte JVC Cuijk het goed op en probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch was het Dongen die uit een goede aanval de 1-4 lieten aantekenen. De goed ingevallen Lucas van de Heuvel zorgde nog voor gevaar en uiteindelijk mocht JVC na een handsbal opnieuw aanleggen voor een penalty: 2-4.