Jeff Meijs. (foto: Hanny van der Linden)
Jeff Meijs. (foto: Hanny van der Linden)

''Je leert door de ogen van anderen te kijken''

  •   keer gelezen   Sport

REGIO | Jeff Meijs maakt al ruim vijftien jaar foto's van lokale voetbalwedstrijden. Zeven jaar geleden heeft hij de website www.voetbal-shoot.nl opgericht waar ondertussen tien fotografen hun foto's van regionale voetbalwedstrijden plaatsen.

Door: Birgit Barten

De website begon met een schijfruimte van tien gigabyte, dat bleek al snel te weinig. Na een upgrade naar twintig gigabyte, bleek dat ook al snel te weinig. Zo vaak kwam dat niet voor hadden de websitebouwers Meijs nog verteld. Ondertussen draait de website op dertig gigabyte. Alle aangesloten fotografen maken daarbij vrijblijvend foto's van wedstrijden. ''Mochten ze liever barbequen of een dagje naar de Efteling met hun gezin gaan, dan is dat niet erg. Ik vind het belangrijk dat het vrijblijvend blijft'', vertelt Meijs.

Foto's in de krant
Jeff Meijs hield eerst helemaal niet van voetballen, maar na een hartinfarct werd hij afgekeurd om te werken. Na modelbouwen en vissen gaf iemand hem een camera. Kees, bladmanager van De Maas Driehoek vroeg Jeff of hij het niet leuk vond foto's van voetbalwedstrijden te gaan maken. ''Maar ik houd helemaal niet van voetbal dacht ik nog. Kees zei me toch maar eens te gaan kijken. Dat deed ik, sindsdien maak ik met veel plezier al vijftien jaar foto's van voetbalwedstrijden''. Jeff maakt wel honderdvijftig foto's van een eerste helft, er werd vaak maar een foto geplaatst, dat was zonde van alle andere goede foto's vond Jeff. Hij besloot daarom de website www.voetbal-shoot.nl op te richten. Dat bleek een groot succes te zijn. Via de website heeft hij een groot sociaal netwerk verkregen. Een van zijn foto's heeft zelfs eens op de voorpagina van het AD gestaan, een andere foto belandde weer bij Voetbal International.

Bijzondere momenten
Jeff heeft bijzondere momenten van de lokale voetbal meegemaakt, en ziet dan ook gelijk nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Zo valt het hem op dat er een terugloop van toeschouwers bij wedstrijden is. ''Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat er duizend mensen op de tribune zitten'', betreurt hij. Een van de mooie dingen aan het maken van voetbalfoto's vindt hij dat je de vele kanten van voetbal beter leert te begrijpen: ''Je leert door de ogen van anderen te kijken, zoals het bestuur, een scheidsrechter of spelers''.

Meer over voetbal-shoot
Kijk voor de laatste voetbalfoto's, voetbalverslagen, uitslagen en het wedstrijdprogramma op www.voetbal-shoot.nl

Meer berichten