Er werd de laatste weken her en der geoefend. Vaak was kunstgras (zoals hier op de Heykuul in Gennep) een populaire ondergrond. (foto: Jos Gröniger)
Er werd de laatste weken her en der geoefend. Vaak was kunstgras (zoals hier op de Heykuul in Gennep) een populaire ondergrond. (foto: Jos Gröniger)

Vooruitblik: bal gaat weer rollen in De Maas Driehoekregio

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER |JVC Cuijk heeft er op landelijk niveau al weer enkele wedstrijden op zitten, de teams uit de eerste tot en met vijfde klasse trappen zondag af voor de tweede seizoenshelft. Twee wedstrijddagen worden er afgewerkt voordat carnaval de regionale sport lamlegt. Vanaf de derde zondag in februari wordt gas gegeven richting eindstreep.

Door: Jos Gröniger

Bij derdedivisionist JVC Cuijk borduurt trainer Ruud Kaiser voort op de basis die in 2017 werd gelegd. Op De Groenendijkse Kampen krijgen jongens uit de regio de kans zich te ontplooien. Die mogelijkheid wordt vooralsnog gretig benut. In de eerste wedstrijden na het kerstreces vloerde JVC Cuijk koploper UNA terwijl tegen het sterke OFC een punt gepakt werd. De Cuijkenaren richten de blik naar boven en pakken wellicht nog een prijs. Grootste overwinning zou echter de contractverlenging met trainer Ruud Kaiser zijn. Tweede klassen de tweede klasse H krabbelen de uit de eerste klasse gedegradeerde buurmannen SSS'18 (Overloon) en Volharding (Vierlingsbeek) langzaam overeind. Met respectievelijk een vijfde en vierde plaats beginnen zij zondag aan de herstart.
Volharding doet dat met een selectie van 20 fitte spelers. "We hebben enkele weken rust genomen. Afgelopen week oefenden we tegen MVC'19 (Maasbree). We wonnen met 3-0. Tegen ZSV uit Zeilberg wonnen we met 4-3. Ik weet dat resultaten niet zaligmakend zijn maar het spel was naar behoren", zegt trainer Sjoerd van der Coelen, die aan zijn laatste maanden in 'Beek' bezig is, en volgend seizoen voor Venlosche Boys werkt. "We gaan proberen mee te doen om de bovenste plekken. We willen het koploper Rhode zo lang mogelijk moeilijk maken."
Ruud Vermeer, de trainer van SSS'18, blikt kort terug. "We zijn eigenlijk niet goed genoeg geweest, al verloren we soms ongelukkig. Van de vier wedstrijden die we op rij verloren gebeurde dat twee keer erg ongelukkig. Onze laatste wedstrijd voor de winterstop wonnen we in de slotseconden. Ach, soms zit het mee, soms tegen." Voor de tweede seizoenshelft doet Vermeer geen voorspellingen. "We willen graag bij de eerste vijf eindigen maar we hebben een smalle selectie. Zit het ons mee, dan pakken we misschien een periodetitel, anders misschien niet."
SSS'18 houdt de selectie intact maar hoopte op de terugkeer van Jesse Rommen, die bij DESO in Oss opstapte. "Jesse trainde hier mee maar gaat nu waarschijnlijk naar hoofdklasser Juliana'31 in Malden. Goed voor hem, maar jammer voor ons."
In vierde klasse H heeft het Wanroijse Constantia goede papieren voor de titel. Trainer Niek Hermans is nog niet met het kampioenschap bezig. "We hebben ons goed ontwikkeld en staan er goed voor. Er zijn echter meer kapers op de kust. We bekijken het van week tot week."
In klasse 5G heeft het ongeslagen Estria (Escharen) de beste papieren. Gemeentegenoot Gassel volgt echter kort.

Meer berichten