5E HRC'27 leider in vertekende stand

Sport 626 keer gelezen

Het Afferdense HRC'27 heeft opnieuw een overwinning geboekt.  De ploeg van trainer Rob Ernst versloeg in Swolgen Sporting ST en is BVV'27 gepasseerd op de ranglijst. Met 26 uit 13 heeft HRC'27 twee punten voorsprong op de nummer twee uit Blitterswijck, die weliswaar twee wedstrijden minder speelde. De Afferdenaren kunnen door de nummers twee tot en met vijf) (BVV'27, America, Merselo, Montagnards gepasseerd worden. "Maar dan moeten deze ploegen de in te halen wedstrijden wel winnen. Wij hebben de punten al op zak", redeneert Ernst.

De Ottersumse coach zag zijn HRC flitsend starten. Een vrije trap van Thijs Custers zeilde na acht minuten van 45 meter (!) in de kruising. Nadat Sporting ST op 1-1 kwam hadden de Afferdenaren snel een antwoord klaar. De broers Bart en Jan Boumans (30e en 31e minuut) tilden de stand naar 1-3. Na rust zakte het spel wat in. Jos Althuijzen bepaalde de eindstand in de 40e minuut op 1-4. Zondag treft HRC'27 buurman Montagnards in Bergen, dat zijn duel afgelast zag worden.

Sambeek-RKDSO 1-0
Middenmoter Sambeek kwam voor de negen keer in actie en boekte zijn derde overwinning.  "We hebben sterk verdedigd en weinig kansen weggegeven. Jan Roelofs scoorde na een half uur de enige treffer", aldus trainer Stef van Asten.  Het bezoekende RKDSO speelde het laatste half uur met tien man uit omdat een Lommse speler een tweede gele kaart kreeg.

SVOC'01-SVS
Hekkensluiter SVS uit Stevensbeek kwam er uit bij SVOC'01 niet aan te pas. In Castenray verloren de roodwitten andermaal. Het werd 2-1 voor SVOC'01.