Niels Thijssen uit Boxmeer Nederlands kampioen judo

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER | Op het NK judo onder 18 jaar, dat afgelopen zaterdag gehouden werd in Tilburg, is Niels Thijssen uit Boxmeer Nederlands Kampioen geworden in de klasse tot 66 kilogram.

Niels plaatste zich 2 weken geleden voor dit NK door goud te winnen op de Zuid Nederlandse kampioenschappen die gehouden werden in Gilze.

Niels judoot al sinds z'n 6de en komt nu uit voor Sportschool van de Pol uit Helmond. Hier traint hij minimaal 2 keer in de week. Naast deze trainingen gaat hij op woensdag naar het Regionaal TrainingsCentrum te Eindhoven en is hij op donderdag te vinden bij het Nationaal TrainingsCentrum op Papendal. Op dinsdag doet hij aan kracht- en fitnesstraining bij Mayk's Gym te Venray o.l.v. Maykel Claassen.

In 2016 werd Niels ook al een keer Nederlands Kampioen onder 15 jaar in de gewichtsklasse tot 55 kilogram. In februari 2017 brak Niels zijn bovenarm waardoor hij het grootste gedeelte van het wedstrijdseizoen uitgeschakeld was. Niels zijn grote droom is en blijft ooit meedoen aan de Olympische Spelen. Dit is weer een stap in de goede richting!

Meer berichten