Het Team Fit van VV Gassel introduceert de gezonde sportkantine.
Het Team Fit van VV Gassel introduceert de gezonde sportkantine.

VV Gassel introduceert de gezonde sportkantine

Sport 858 keer gelezen

GRAVE | In de gemeente Grave vinden allerlei mooie initiatieven plaats als het gaat over een gezonde leefstijl van en leefomgeving voor de Graafse jeugd. Ook VV Gassel draagt daar op een bijzondere wijze een steentje aan bij. De voetbalvereniging uit Gassel is vanaf 2016 vol aan de slag gegaan om de kantine 'gezonder' te maken. Ze zochten daarvoor de samenwerking met verschillende lokale bedrijven, de gemeente Grave, Team:Fit (voorheen de Gezonde Sportkantine) en Jongeren Op Gezond Gewicht Grave. Nu, bijna twee jaar later, is die samenwerking uitgegroeid tot iets heel moois.

Cor van Boekel van VV Gassel: 'Voorheen stonden er op donderdagavond na de training bakjes met nootjes en pinda's op tafel. Nu zijn dat schaaltjes met groente, die ook op gaan. Dus dan kun je er maar beter iets 'gezonds' neerzetten. We krijgen veel goed reacties van leden'.

Samenwerking
De samenwerking bestaat uit een stukje sponsoring en een stukje ondersteuning. De lokale bedrijven sponsoren in de vorm van voedingsmiddelen, zoals eieren door kippenberderij Verenhof, broodjes door Bakkerij Bongaards, appels door Landwinkel van Wagenberg en groente door de Albert Heijn Grave. Daarnaast voorziet Gemmie Raemakers van AVB Grave de vereniging van advies op het gebied van gezonde voeding en biedt de gemeente Grave ondersteuning doormiddel van een JOGG Regisseur. Wethouder Jeroen Joon: 'Dit is prachtig! In deze regio is VV Gassel voorloper op dit gebied. Het is ontzettend mooi om te zien dat al deze partijen samenwerken. Alleen dan heeft een gezondere sportkantine kans van slagen. Het is de bedoeling om iets extra's aan te bieden in de kantine, een gezond alternatief. Niet om iets weg te halen'.

Gezond aanbod
Het aanbod van de vereniging is inmiddels uitgebreid naar onder andere op zondag schaaltjes groente en waterkannen op tafel, op zaterdag schaaltjes gesneden appel voor de kinderen, gezonde broodjes, zelfgemaakte soep en 'sportwater' als alternatief voor AA Drink. Gemmie Raemakers: 'We willen het bier en het broodje kroket ook niet weghalen, maar gewoon een ander aanbod erbij zetten. Alleen dan werkt het'.
VV Gassel is de eerste vereniging in de gemeente Grave die is aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht Grave.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant