Daags na de Tour.
Daags na de Tour. Foto: Birgit Barten

Dumoulin, Groenewegen en Kruijswijk aan de start van Daags na de Tour

Sport 414 keer gelezen

BOXMEER | De Tourrenners Tom Dumoulin en Laurens ten Dam, Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, Antwan Tolhoek, Wout Poels en Koen de Kort staan aan de start bij Daags na de Tour in Boxmeer.

Voor rondebaas Pierre Hermans was het dit jaar wat betreft de samenstelling van het rennersveld  puzzelen geblazen. "De wielersport in Nederland zit al enkel jaren in de lift. De prestaties van de renners worden elk jaar beter. Dat is dit jaar niet anders. Dumoulin wordt tweede in de Giro en heeft nog steeds kans op de Gele Trui. Kruijswijk klimt met de besten mee in de bergen en staat stevig in de top tien. Zijn prestatie in de rit naar Alpe d'Huez was ongelooflijk. Groenewegen wint twee etappes, de anderen fietsten zich nadrukkelijk in de kijker. Daar komen prijskaartjes aan te hangen. Alle veertien Nederlandse Tourrenners halen is daarom onmogelijk. Misschien een probleem, maar wel een leuk probleem. Het wil zeggen dat het Nederlandse wielrennen booming is. We zijn hartstikke blij en trots met wat we nu aan de start hebben staan. Daarbij willen we de renners uit de directe regio aan de start hebben. Daar zijn we ook in geslaagd."

Regiorenners 
Regiorenner Wout Poels, de superknecht van Dumoulins' kwelgeesten Geraint Thomas en Chris Froome, mag daarom niet in Boxmeer ontbreken. Dat geldt ook voor Mike Teunissen uit Ysselsteyn, de Sunweb-renner die in de voorjaarklassiekers veel indruk maakte. Supertalent Mathieu van der Poel staat als enige met een kampioenstrui aan de start. Eigenlijk draagt hij er drie: hij pakte dit jaar de NK-titels in het veldrijden, mountainbiken en bij de profs op de weg. Een prestatie die nooit eerder in Nederland en waarschijnlijk in heel de wereld, is geëvenaard. De jonge talentvolle Lotto Jumbo-renner Koen Bouwman uit Ulft komt maandag eveneens naar Boxmeer. Hij won vorig jaar een etappe en de bergtrui in het Criterium du Dauphiné in Frankrijk.Dat een renner als Bauke Mollema dit jaar, zoals het er nu uitziet, niet in Boxmeer start heeft volgens Hermans louter te maken met geld en keuzes maken. Dat geldt ook voor klassiekerspecialist Niki Terpstra. "Maar wie weet wat er nog kan gebeuren." Andere opvallende namen bij de profs zijn Lex Nederlof die met zijn 52 jaar Nederlands' oudste beroepsrenner is. En Mathieu van der Poel neem broer David  mee inclusief vader Adrie van der Poel die het startschot bij de profs lost. Dat doet hij om 20.15 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant