Axel van Sleeuwen en Femke Meijer, met op de voorgrond de jeugdige hardlopers (v.l.n.r.) Lisan van Sleeuwen, Lars van Hoenselaar en Evi Ermers.
Axel van Sleeuwen en Femke Meijer, met op de voorgrond de jeugdige hardlopers (v.l.n.r.) Lisan van Sleeuwen, Lars van Hoenselaar en Evi Ermers.

Ook jeugd kan voortaan meedoen aan Graancirkelloop in Oploo

Sport 588 keer gelezen

OPLOO | De organisatie van de Graancirkelloop in Oploo mikt niet alleen op deelnemers die 5 of 10 km hardlopen, maar ook op kinderen van de basisscholen in de regio. Daarom zijn er op zaterdag 29 september een Bambinoloop van 350 meter en een jeugdloop van 900 meter waar kinderen aan kunnen deelnemen. "We hebben een mooie subsidie gekregen van de dorpsraad. Die benutten we ook graag om iets voor de jeugd te doen", zegt initiatiefnemer Axel van Sleeuwen over het hardlopen voor de jeugd.

"Sport en bewegen is belangrijk voor kinderen", vult sportjuf Femke Meijer aan. Ze is door Axel gevraagd het Oploose loopevenement binnen en buiten de scholen te promoten. Ze doet het met veel plezier en is ook op 29 september van de partij.
Als vakleerkracht bewegingsonderwijs werkt Femke op de basisscholen van Sint Anthonis, Oploo en Stevensbeek. Ze is blij dat veel kinderen boven twee keer drie kwartier op school op een of twee sportclubs zitten. De meeste deelnemertjes zullen in Oploo hun eerste wedstijd lopen. "Het leuke is dat kinderen hun hardlooptalenten kunnen laten zien. Het kan zo maar zijn dat er kids deelnemen die rennen als hun favoriete sport kiezen." Axel voegt toe dat elke jeugdige deelnemer een leuke herinnering krijgt.

Prachtig parcours
Organisator Axel hoopt op 29 september veel deelnemers in Oploo te mogen verwelkomen. "We hebben een prachtig parcours. Om kinderen enthousiast te maken worden deze week op de basisscholen folders over de Graancirkelloop neergelegd. Start en finish van de wedstrijden bevinden zich ter hoogte van de kerk. De starttijden zijn als volgt: Bambinoloop (13.15 uur), Jeugdloop (13.30 uur), 5 km (14.00 uur) en 10 km (14.10 uur). Net als voor de 5 en 10 km kan er voor de Bambinoloop en jeugdloop vooraf worden ingeschreven via www.uitslagen.nl (kijk op 29 september bij de Graancirkelloop). Het is ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven. Zie verder www.graancirkeloploo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant