Jeffrey Herlings. (foto: Kees Siroo)
Jeffrey Herlings. (foto: Kees Siroo)

Jeffrey Herlings uit Oploo wereldkampioen MXGP

Sport 565 keer gelezen

OPLOO | Jeffrey Herlings (24) is zondag 16 september wereldkampioen MXGP geworden in Assen. Bij zijn woning in Oploo hebben vrienden, familie en buurtbewoners spandoeken neergehangen om de wereldkampioen te feliciteren.

Het WK-seizoen van 2018 begon goed voor Herlings met een zege in Argentinië. In juni kreeg hij een tegenslag toen hij tijdens een training in Berghem zijn sleutelbeen brak. Hij miste de GP van Lombardije in Italië. Op 1 juli was The Bullet, zoals de bijnaam van Herlings luidt, weer terug en won hij in Indonesië. In Zwitserland boekte Herlings zijn 80ste GP-zege en in Turkije verbrak hij maar liefst twee records. Nog nooit won een motorcrosser 15 GP's en 29 manches in 1 WK-seizoen. Zondag 16 september schreef hij de wereldtitel op zijn naam.

Gemeente Sint Anthonis
De gemeente Sint Anthonis is trots op Herlings en er werd dan ook meteen een banner opgehangen om het gemeentehuis. Burgemeester Marleen Sijbers draagt de motorsport een warm hart toe en steunt het initiatief om in 202 een MXGP naar Wanroij te halen.

Herlings werd in 2002 Nederlands kampioen motorcross bij de jeugd. Het bleek de eerste titel in een reeks bij de jeugd. Zijn doorbraak kwam in 2008 toen hij achtereenvolgens Nederlands-, Europees- en wereldkampioen werd in de 85cc-klasse. In 2009 maakte hij de overstap naar de MX2. Hij kreeg dat jaar dispensatie van de Nederlandse motorsportbond KNMV om als veertienjarige deel te nemen aan het Open Nederlands kampioenschap MX2. Hij eindigde als derde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant