De dames van MHV'81 behielden de koppositie in de hoofdklasse na een gelijkspel tegen aartsrivaal Habo'95 in Boekel.

Dames MHV'81 behouden koppositie na boeiende derby tegen Habo'95

Sport 546 keer gelezen

BOEKEL | De handbalsters van MHV'81 hebben in een boeiende derby tegen aartsrivaal Habo'95 een punt gepakt. Door het 30-30 gelijkspel in de sporthal in Boekel behouden de Millse dames de koppositie in de Hoofdklasse D.

Onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters uit Mill, begonnen de twee teams aan de wedstrijd. In de eerste minuten ging het gelijk op tot een stand van 4-4. Daarna volgde een mindere fase aan de kant van MHV'81, waardoor Habo'95 uit kon lopen tot een stand van 13-7. De Millse formatie kreeg in de dekking moeilijk vat op sterke middenopbouwster en cirkelspeelster van Habo. MHV'81 herpakte zich in de laatste tien minuten enigszins, wat leidde tot een ruststand van 17-15 in het voordeel van het team uit Boekel.

Veerkracht en teamgeest
Na een peptalk en een aantal tactische aandachtspunten van de coaches, begon MHV'81 scherp aan de tweede helft. De Millenaren kwamen terug tot een stand van 19-19. Hierna bleven beide teams veel scoren. Aan Millse zijde was het met name Maud van Schipstal die haar ploeg met een aantal mooie doelpunten in de race hield. Een spannende eindfase volgde, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 30-30. Ook in deze wedstrijd toonde de Millse dames veel veerkracht en teamgeest, waardoor er toch nog een punt uit het vuur werd gesleept.