De volleybalsters van FAST verloren thuis van VC Sneek.

Volleybalsters FAST bezwijken onder Sneker druk

Sport 168 keer gelezen

SINT ANTHONIS | FAST weet weer wat verliezen is. De sinds vier wedstrijden ongeslagen Roze Brigade werd zondag in Sint Anthonis met 1-3 (15-25, 23-25, 25-18 en 18-25) verslagen door een beter VC Sneek.

In de sfeervolle Activiahal legden de Friezinnen de druk vanaf de eerste balwisseling bij FAST. Daardoor liepen de speelsters van trainer Bijsterbosch al vroeg tegen een ruime achterstand op en ging de set met 15-25 naar VC Sneekm dat ook de tweede set pakte: 23-25. Door een sterke servicereeks van Annemiek Manschot demarreerde de Roze Brigade in de derde set van 13-13 naar een 21-13 voorsprong. Met 25-18 keerde de spanning terug. De hoop op volledige comeback smolt als sneeuw voor de zon toen VC Sneek in de vierde set in no time uitliep naar 0-8. Verder dan 18-28 lieten de Friese gasten het niet komen.
De 3-1 nederlaag kwam aan bij de speelsters van FAST. Het verlies kwam voor trainer Harmen Bijsterbosch niet als een donderslag bij heldere hemel. "In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Sneek heeft ons echter met een druk opgezadeld waar we veel moeite mee hadden. Na de tweede set konden we ons niets meer permitteren. Sneek nam wat gas terug en schakelde in de vierde set weer bij. We hebben een goed team maar we misten vandaag drie speelsters door lichte blessures. Dat is teveel van het goede."