FAST was voor eigen publiek niet opgewassen tegen Eurosped.
FAST was voor eigen publiek niet opgewassen tegen Eurosped.

Eurosped is FAST duidelijk de baas

Sport 117 keer gelezen

Na twee vijfsetters met wisselend succes koesterden FAST en zijn aanhangers hoop op een positief resultaat tegen Eurosped. In de laatste thuiswedstrijd voor het Gennepse publiek had de Roze Brigade geen kans tegen de Overijsselse ploeg. In sporthal Pica Mare ging FAST met 0-3 (14-25,16-25 en 19-25) onderuit.

Eurosped, dat als nummer twee de reguliere competitie afsloot, maar in de Kampioenspoule nog geen potten brak, was in Gennep zichtbaar gebrand op een overwinning. Al snel was duidelijke dat een herhaling van de sensationele 2-3 overwinning begin maart in Vroomshoop geen sprake zou zijn.
Daarvoor was de suprematie van het team van trainer Jan Berendsen te groot. Met hoge servicedruk en snelle aanvallen bouwde Eurosped de voorsprong uit naar 14-25. In de tweede set hield FAST de gasten langer bij, maar na een 13-10 stand stelde Eurosped in snel tempo orde op zaken. Met 16-25 werd de tussenstand naar 0-2 getild. In hetzelfde tempo raasde Eurosped in de derde zet door. Bij een 1-8 achterstand waren FAST's kansen tot een minimum gereduceerd. Met aanvalster Joëlle Vilé en de debuterende spelverdeelster Isis Neeskens als invalsters krabbelde FAST overeind. De spelverdeelster van Activia had al een wedstrijd in de benen maar gaf haar visitekaartje af. De spanning keerde terug maar met een nieuwe demarrage stelde Eurosped de gave driepunter veilig (19-25).

Tranen
Dat in Pica Mare werden traantjes weggepinkt, kwam niet door de nederlaag. Libero Ireen Koenen maakte afgelopen week bekend te stoppen met volleyballen. Zij treedt om persoonlijke redenen een stapje terug. Het duel met Eurosped was het laatste voor het Gennepse publiek. Koenen speelt de Kampioenspoule wel uit. Trainer Harmen Bijsterbosch relativeerde de nederlaag. "We hadden het vandaag niet en Eurosped was te sterk voor ons. Serverend, passend en aanvallend waren zij de baas. Met Joëlle Vilé en Isis Neeskens hadden we nog een opleving, maar het was niet genoeg."

Seizoenslot
FAST reist woensdag 27 maart af naar Zwolle. In de Overijsselse hoofdstad is nummer vijf Regio Zwolle Volleybal de tegenstander. De strijd in het Landstede Sportcentrum begint om 20.00 uur. Zondag 31 maart werkt FAST de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af. In de Activiahal in Sint Anthonis is om 17.00 uur nummer twee Springendal Set Up'65 te gast.
 

FAST was voor eigen publiek niet opgewassen tegen Eurosped.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant