Wedstrijdbeeld uit een vorige editie. V.l.n.r.: Wout Poels (rechts), Peter Weening (blauw) en Bauke Mollema (rode fiets)
Wedstrijdbeeld uit een vorige editie. V.l.n.r.: Wout Poels (rechts), Peter Weening (blauw) en Bauke Mollema (rode fiets)

Daags na de Tour krijgt een tribune voor rolstoelers

Sport 320 keer gelezen

BOXMEER | Voor het eerst in de historie van Daags na de Tour wordt een speciale tribune gebouwd voor rolstoelers. De tribune krijgt een speciale oprijplank, zodat de rolstoelgebruikers er makkelijk op en af kunnen rijden en vanaf een hogere zitpositie de wielerwedstrijden kunnen volgen.

De tribune met een oppervlakte van zo´n zestig vierkante meter krijgt een plaats in de Bilderbeekstraat ter hoogte van het Elzendaalcollege. "We hoorden geluiden dat het soms niet makkelijk is voor rolstoelers een goede plek langs het parcours te vinden", legt rondebaas Pierre Hermans uit. "Dat komt natuurlijk ook omdat het de laatste jaren veel drukker is geworden. Met de tribune komen we aan de wensen van de rolstoelers tegemoet." Een plaats reserveren is niet mogelijk. "We wachten af hoe het uit gaat pakken", zegt Hermans. "Mocht blijken dat de beschikbare ruimte te klein is, kunnen we volgend jaar de tribune uitbreiden."
Daags na de Tour vindt dit jaar plaats op maandag 29 juli. De wedstrijden beginnen maandag 29 juli om 13.00 uur. De profs starten om 20.00 uur met hun rondjes door Boxmeer. Het evenement trok de laatste jaren telkens meer dan 30.000 bezoekers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant