Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Namens de clubs tekenden Arnoud Pol (SCV'58), Jan de Kruif (Estria), Huub Linders (GVV'57), Henk Cuppen (SCV'58) en Daniel Brans (GVV'57).
Namens de clubs tekenden Arnoud Pol (SCV'58), Jan de Kruif (Estria), Huub Linders (GVV'57), Henk Cuppen (SCV'58) en Daniel Brans (GVV'57). (Foto: Annelies Graafsma)

Fusieclub in Grave weer een stap dichterbij

  •   keer gelezen   Sport

GRAVE | De voetbalclubs Estria, GVV'57 en SCV'58 hebben afgelopen dinsdag de overeenkomst met de gemeente Grave voor het verwerven en ontwikkelen van het Sportpark Kranenhof onderstekend. De clubs gaan fuseren tot één voetbalvereniging, met de voorlopige naam EGS. Hiervoor moet het bestaande sportpark in Escharen worden gerenoveerd.

De gemeenteraad van Grave gaf, na verhitte discussies en aarzelingen, recent groen licht voor deze plannen. Voor de realisatie wordt ruim vier miljoen euro vrijgemaakt. In aanwezigheid van het voltallige college tekende burgemeester Lex Roolvink de overeenkomsten. "Wij waarderen ieders inzet om de schouders onder de fusie en de plannen voor de renovatie en de bouw te zetten." Voorzitter Huub Linders van GVV'57 sprak zijn waardering uit voor de samenwerking met de gemeente Grave: "Er is nog een hele weg te gaan. We hebben hobbels overwonnen, maar zien dat we nu ook beter beslagen ten ijs komen." Linders doelt hiermee op de eisen die de gemeenteraad aan de fusievereniging stelde toen zij om financiële steun van de gemeenteraad vroeg. "Dit vertraagde het proces, maar zorgde ook voor een betere analyse van de risico's die de voetbalclubs en de gemeente Grave aangaan", aldus Linders. Hij noemde ook de samenwerking met de Hockeyclub Grave, die ook gebruik gaat maken van het nieuwe sportpark. Jan Nuijen, voorzitter van de fusie-stuurgroep EGS: "Er komt nu een overgangsbestuur. In juli 2020 moet de fusie een feit zijn en gaan leden een nieuw bestuur kiezen." (AG)

Meer berichten