De dames van MHV'81 zijn na twee speelronden medekoploper in de Tweede Divisie.

Handbalsters MHV'81 winnen ook hun eerste uitwedstrijd

Sport 208 keer gelezen

ZOETERMEER | De handbalsters van MHV'81 hebben hun goede start aan het seizoen een passend vervolg gegeven door afgelopen zaterdag ook de eerste uitwedstrijd van het seizoen te winnen. De Millse dames waren in Zoetermeer met 24-28 te sterk voor Gemini, dat vorig seizoen nog uitkwam in de eerste divisie.

MHV'81 kende een flitsende start. De score werd geopend door een sterk spelende Laura Swinkels. In de beginfase leek het gelijk op te gaan, maar al snel werd een kleine voorsprong van twee punten genomen door de Millse formatie. Door collectief verdedigen, onder aanvoering van Meike Weren en Talitha Maas, en via snelle aanvallen, werd de voorsprong verder uitgebouwd. Na 20 minuten stond er 6-13 op het scorebord. Via 10-14 (rust) en 13-16 stond na 40 minuten spelen 15-20 op het scorebord. Leonie Blom was gedurende de tweede helft in de een-op-eenduels sterk. Baukje van Baal was belangrijk voor het team door regelmatig de juiste eindpass te geven. Deze werden door verschillende teamgenoten tot doelpunten verzilverd. Gemini probeerde dichterbij te komen, maar de (in de eerste helft) opgelopen achterstand werd niet meer goedgemaakt: 24-28.
Met het nodige zelfvertrouwen speelt MHV'81 zaterdagavond 12 oktober thuis tegen BSAC Maasbree.