Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Molenhoeks Makkie: zaterdag 19 en zondag 20 oktober in Molenhoek.
Molenhoeks Makkie: zaterdag 19 en zondag 20 oktober in Molenhoek.

Molenhoeks Makkie beleeft tiende editie

  •   keer gelezen   Sport

MOLENHOEK | De tiende editie van hardloop- en wandelevenement Molenhoeks Makkie, op zaterdag 19 en zondag 20 oktober, voor de deur. Met jaarlijks 1500 deelnemers is het één van de grootste loopevents van de regio.

Onderzoek van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen wijst uit dat deelnemers vooral het mooie parcours, de akoestische muziek overal langs het parcours en de gezelligheid en goede verzorging in het dorp weten te waarderen.
Op zaterdagmiddag 19 oktober kunnen de 5 en 10 kilometer gewandeld worden. Op zondagochtend 20 oktober staan de hardloopwedstrijden op het programma. De afstanden zijn 2,3 kilometer voor de basisschoolkinderen en 5, 10 of 15 kilometer voor de oudere jeugd en volwassenen. De kosten bij voorinschrijving bedragen 8,50 euro voor de langere afstanden en 3,50 euro voor de KidsRun.

Extra tijdmeting
Vanwege het 10-jarig jubileum is er een extra tijdmeting met mooie prijzen op de Heumense Schans en krijgen alle deelnemers een ludieke, nostalgische herinnering. De parcoursen zijn ongewijzigd. Wie houdt van mooie natuur, een uitdaging en een glorieus onthaal door rijen publiek op Via Makkia, doet er slim aan zich in te schrijven. Meer info en aanmelden kan via www.molenhoeksmakkie.nl

Meer berichten