Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Motorcross is zeer populair in Oost-Brabant.
Motorcross is zeer populair in Oost-Brabant. (Foto: Martijn Schwillens)

Motorcrossevent MXGP in 2021 in Sint Anthonis? 'Nu draagvlak creëren'

  •   keer gelezen   Sport

SINT ANTHONIS | De Stichting MXGP Sint Anthonis wil in 2021 de grand prix naar Sint Anthonis halen. De initiatiefnemers zijn een (online) petitie begonnen om meer draagvlak te creëren. "We hopen dat de gemeente zich nu achter onze plannen schaart", aldus organisator Marcel Hermans.

Door Martijn Schwillens

'Sint Anthonis' staat niet op zich binnen de motorcrosswereld. Zo is de Motocross der Azen nog altijd een begrip. Bovendien is meervoudig wereldkampioen Jeffrey Hellings afkomstig uit de Peelgemeente. Nu de grand prix (MXGP) van Assen na 2020 van de racekalender -en daarmee uit Nederland- lijkt te verdwijnen, wil Hermans samen met een groep sponsors en andere raceliefhebbers de MXGP naar Sint Anthonis halen. "De sponsors zijn enthousiast over onze plannen. Datzelfde gold aanvankelijk ook voor de gemeente Sint Anthonis, maar na twee jaar voorbereiding wachten we helaas nog steeds op een intentieverklaring", legt Hermans uit. "Dat zou onze aanvraag veel kracht bijzetten, want je hebt natuurlijk wel een gemeente nodig die meewerkt aan het faciliteren van zo'n evenement."

Draagvlak
De MXGP zou vanaf 2021 voor tenminste drie jaar in de zomer of in het najaar moeten plaatsvinden. "De Bergen in Wanroij stonden open als racelocatie in september, maar niet in de periode juli-augustus vanwege het hoogseizoen. Als Assen wegvalt, is de zomer echter wel de meest geschikte periode. We moeten nog op zoek naar een alternatieve locatie, maar dat komt wel goed. Prioriteit heeft het werven van sponsors en het creëren van draagvlak", vervolgt Hermans. Zodoende is de stichting een online petitie begonnen. Die is inmiddels al 1.500 keer ondertekend. Om de MXGP te kunnen organiseren, is een fee van 300.000 euro per jaar nodig. De grand prix zou kunnen rekenen op 25.000 tot 30.000 toeschouwers (over twee dagen). "Brabant is de bakermat van de motorcross. Behalve Hellings hebben we heel veel talentvolle crossers in de regio."

Meer berichten