Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Liebesgrün Runningsteam bestaat onder meer uit de Bergse hardlopers Frank Janssen, Henk Stolk, Erik Lukassen en Jan-Willem Lely.
Liebesgrün Runningsteam bestaat onder meer uit de Bergse hardlopers Frank Janssen, Henk Stolk, Erik Lukassen en Jan-Willem Lely.

Bergenaren in 2020 aan start van de langste estafetteloop ter wereld

  •   keer gelezen   Sport

NIEUW-BERGEN | Tijdens Pinksteren 2020 staat het Liebesgrün Runningteam aan de start van de langste estafetteloop van de wereld, de Roparun. Het team bestaat uit vier Nederlandse en vier Duitse lopers. 'Team Nederland' bestaat uit Frank Janssen, Henk Stolk, Erik Lukassen en Jan-Willem Lely komen uit Nieuw-Bergen.

De lopers worden ondersteund door een team van 20 personen bestaande uit begeleiders op de fiets, masseurs, verpleging, chauffeurs en navigators. Deelname aan de Roparun is zwaar. "Alle acht lopers lopen binnen 50 uur zo'n 68 km. De snelheid ligt op 11 km per uur of hoger. Dan is de minimale gemiddelde toegestane snelheid", aldus Frank Janssen. De trainingen voor de Roparun nemen ruim een jaar in beslag. Daarnaast loopt het team diverse wedstrijden in Nederland en Duitsland om zo in vorm te komen. Zo is recent de Rothaarsteig Marathon gelopen.
De Roparun wordt wel 'het Avontuur van het Leven' genoemd en dat is niet voor niets. Met de deelname aan de Roparun wordt geld ingezameld voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het Liebesgrün Runningteam is daarom actief bezig om geld in te zamelen. Zo ook tijdens Rockin Mountains op zaterdagavond 2 november in Den Asseldonk in Bergen. Teamleden verkopen hier hun mascotte (knuffel) 'Lotte de Ezel' voor een bedrag van 10 euro. "Waarom een ezel? Omdat een ezel nooit opgeeft, daarom", aldus Frank Janssen.

Meer berichten