Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Fragment uit een vorige editie van het Brabants Oerparcours in Mill.
Fragment uit een vorige editie van het Brabants Oerparcours in Mill. (Foto: Cockie Kremers)

Brabants Oerparcours in Mill keert in 2020 terug op sportkalender

  •   keer gelezen   Sport

MILL | Het Brabants Oerparcours in Mill keert in 2020 terug op de sportkalender. Deze survivalrun kon in 2019 geen doorgang vinden na klachten over verstoring van broedende vogels. De organisatie heeft nu maatregelen getroffen.

De organiserende commissie laat een speciaal onderzoek uitvoeren en zal vlak voor de survivalrun het terrein laten checken op aanwezige flora en fauna en indien nodig de route aanpassen. Ook zal het Oerparcours voor het broedseizoen gehouden worden, zodat de kans op mogelijke verstoring van de aanwezige dieren en overige mooie natuur, zo goed als uitgesloten is.

Oerparcours 2020
Stichting Beweegtuin Mill en het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill heeft de 7e editie van het Brabants Oerparcours nu vastgesteld op zondag 29 maart 2020. Start en finish zal deze keer zijn bij de sportaccommodatie van Hockey Club Mill aan de Langenboomseweg. Zoals ook voorgaande edities, is het Oerparcours een laagdrempelige survivalrun door de Kanaalzone en Groespeel voor (bijna) het hele gezin.

Inschrijven
Binnenkort is er meer informatie beschikbaar rond inschrijven, de kosten en overige belangrijke zaken. Like om op de hoogte te blijven de Facebookpagina van het Brabants Oerparcours in Mill of kijk op de website: www.oerparcours.nl

Meer berichten