Sterk FAST bekert verder na eenvoudige zege op streekgenoot Peelpush.

Sterk FAST bekert verder na eenvoudige zege op streekgenoot Peelpush

Sport 153 keer gelezen

SINT ANTHONIS | FAST heeft zich ten koste van streekgenoot Peelpush uit Meijel geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De derby die nooit een wedstrijd was, eindigde in een duidelijke 3-0 overwinning voor FAST (25-18, 25-18 en 25-15). Was de competitiewedstrijd in oktober pas na vijf sets beslist, zondagmiddag werd het pleit ruim een uur beslecht.

In de Activiahal kwam Peelpush alleen in vroeg de eerste set in het stuk voor. Met 4-5 namen de Meijelse dames de enige voorsprong in de wedstrijd. Het geconcentreerd gestarte FAST bereikte onbedreigd de big points en gaf de bezoeksters de gelegenheid terug te komen. Met 25-18 nam de thuisploeg de leiding.
Ook in de tweede set was FAST de bovenliggende ploeg die even de teugels liet vieren, en Peelpush zag terugkomen. Trainer Bijsterbosch stuurde bij met de dubbele wissel waarbij Bregje van den Heuvel en Puck Hoogers en Maus Smeets en Rachel Feron vervingen. De ingreep oogstte succes, en FAST koerste rechtstreeks op de setwinst af. Met opnieuw 25-18 kwam FAST op 2-0.
Met een ten opzichte van de startformatie sterk gewijzigde ploeg waar in Steffie Janshen geroutineerd meespeelde en de jeugdige middenaanvalster Eline Peeters haar kans kreeg stoomde FAST in de derde set door. De tegenstander die een week eerder nog in een vijfsetter dicht bij een overwinning was, gaf de hoop op en liet FAST weglopen. Met 25-15 was de strijd in iets meer dan een uur beslist. Er waren dit seizoen wedstrijden die meer tijd in beslag namen.

Tevredenheid
Tevredenheid was af te lezen op de gezichten in het winnende kamp. "Dit is een prachtig resultaat. En het is mooi om te zien dat iedereen bijdraagt aan het resultaat", glunderde Veerle van den Heuvel. Ook trainer Harmen Bijsterbosch genoot. "Deze overwinning is belangrijk." Niet alleen was de doelstelling om verder te komen in het bekertoernooi bereikt, de overwinning (de tweede 3-0 in acht dagen tijd) sterkt het vertrouwen. "Hiermee kunnen we verder."
De overwinning verschaft FAST een plaats in de kwartfinale van het bekertoernooi. Tegenstander is de bekerstrijd is op zaterdag 21 december Apollo 8 uit Borne. FAST heeft het thuisvoordeel.
Apollo 8 is zondag 1 december in Borne de tegenstander in de competitie. Na zeven speelronden is Apollo 8 de derde met twaalf punten, FAST is met tien punten zesde.