Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Elisa Theunissen uit Cuijk zal ter gelegenheid van de opening van Cuijk on Ice een kür schaatsen op de Cuijkse ijsbaan.
Elisa Theunissen uit Cuijk zal ter gelegenheid van de opening van Cuijk on Ice een kür schaatsen op de Cuijkse ijsbaan. (Foto: )

Kunstschaatsster Elisa (14) opent Cuijk on Ice: 'Spannend om te doen, maar ook erg leuk'

  •   keer gelezen   Sport

CUIJK | Zaterdagavond wordt Cuijk on Ice officieel geopend door burgemeester Wim Hillenaar. Onderdeel van de openingsfestiviteiten is een kür die de Cuijkse Elisa Theunissen en haar vriendin Ivy gaan schaatsen. "Spannend om te doen, maar ook wel heel erg leuk", lacht Elisa.

Door Martijn Schwillens

Twee keer in de week schaatst de 14-jarige Elisa in het Triavium in Nijmegen. "Ik sta elke week twee keer twee uur op het ijs om te trainen. Daarnaast doe ik nog aan conditietraining. Het is intensief, maar erg leuk om te doen", vertelt ze. "Een paar jaar geleden heb ik met kunstschaatsen kennisgemaakt via Sjors Sportief." Zo'n vier keer per jaar neemt Elisa deel aan wedstrijden. Die vinden overal in het land plaats. "Van Tilburg tot Zoetermeer en natuurlijk in Nijmegen zelf. Je moet je zelf inschrijven voor deze wedstrijden, dus je bepaalt min of meer zelf hoeveel wedstrijden je schaatst", legt Elisa uit. "Je wordt bij wedstrijden ingedeeld in klasses, zodat je tegenstanders van hetzelfde niveau zijn. Ik vind het vooral erg leuk om te doen. Ik heb ook drie bekers gewonnen en een heleboel medailles, maar het is niet zo dat ik uiteindelijk ook professioneel kunstschaatsster zou willen worden, hoor."
Dat ze nu haar kunsten op het Cuijkse kunstijs mag gaan vertonen, vindt ze wel speciaal. Haar vader Gerald verduidelijkt: "Wij komen eigenlijk al vanaf de eerste editie bij Cuijk on Ice. We kopen elk jaar een 10-strippenkaart. Elisa's opa kende Frans Bus en via via is het contact gelegd. Hij heeft Elisa gevraagd en die was meteen enthousiast."

Kür in ontwikkeling
Zodoende stonden de afgelopen weken in het teken van de voorbereiding op de openingsact tijdens Cuijk on Ice, die komende zaterdag ergens tussen 18.00 en 19.30 uur zal plaatsvinden op de ijsbaan. De kür die het tweetal rijdt, is door Elisa en Ivy zelf ontwikkeld. Welke sprongelementen en kunstjes het publiek (opening is voor genodigden) mag verwachten, laat ze nog even in het midden. "De kür is nog in ontwikkeling", lacht ze. De generale repetitie afgelopen zaterdag was dan ook bedoeld om alles te finetunen. "We hebben zelf de muziek uitgekozen en daar de kür bij gezocht. Deze zal ongeveer twee minuten duren.

IJsbaan
Cuijk on Ice is van zaterdag 7 december tot en met zondag 5 januari (2020). De ijsbaan op het Louis Jansenplein in Cuijk is elke dag geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden in de speciale bijlage van 'Cuijk on Ice' (krant van dinsdag 26 november) of kijk op www.cuijkonice.nl

Meer berichten