Stichting Wielersport Oploo houdt voor de drieëntwintigste keer haar jaarlijkse cross voor alle jeugdcategorieën van de KNWU.
Stichting Wielersport Oploo houdt voor de drieëntwintigste keer haar jaarlijkse cross voor alle jeugdcategorieën van de KNWU.

Wie treden in het spoor van Vos en Van der Poel in Oploo?

  •   keer gelezen   Sport

OPLOO | Op zondag 15 december organiseert Stichting Wielersport Oploo voor de drieëntwintigste keer haar jaarlijkse cross voor alle jeugdcategorieën van de KNWU. Voor de jeugd is dit een goede voorbereiding voor het Nederlands kampioenschap dat op zaterdag 25 januari 2020 wordt verreden in Moergestel.

De cross in Oploo heeft de afgelopen jaren een stevige plaats op de nationale wielerkalender gekregen. Renners uit het hele land trekken naar Oploo om een paar rondjes door de modder te mogen crossen. Bekende namen als Marianne Vos en Mathieu van der Poel stonden in een niet al te ver verleden al eens aan de start in Oploo. In categorie 6 zal Liz Toonen uit Boxmeer alles op alles zetten om zich voor eigen publiek in de kijker te rijden. Natuurlijk zullen in alle categorieën veel renners van TWC Buitenlust uit Helmond aan de start verschijnen. Oploo is voor deze renners eigenlijk ook een thuiscircuit.

Crossterrein Duivenbos
Stichting Wielersport Oploo is andermaal te gast op het crossterrein van Duivenbos tussen Oploo en Overloon. Op het prachtige parcours van de motorclub zullen 100 renners, verdeeld over zeven categorieën, strijden voor een podiumplaats in Oploo.
Deze wedstrijden voor de KNWU-jeugd beginnen zondag 15 december om 11.00 uur. De toegang voor het publiek is gratis.

Meer berichten