Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Olympia '18 werd op zeer overtuigende wijze kampioen van de derde klasse D. (foto: Jeff Meijs)
Olympia '18 werd op zeer overtuigende wijze kampioen van de derde klasse D. (foto: Jeff Meijs)
JAAROVERZICHT

Het sportjaar 2019 in woord en beeld

  •   keer gelezen   Sport

CUIJK | De leden van JVC Cuijk besloten eind mei in grote meerderheid om te stoppen met betalingen aan spelers. Gevolg is dat het zondagselftal werd teruggetrokken uit de Derde Divisie en het zaterdagteam met ingang van het nieuwe seizoen het standaardelftal werd. "We willen dat mensen over vijf jaar zeggen: JVC heeft in 2019 het juiste besluit genomen", aldus een woordvoerder van de Cuijkse voetbalvereniging, die in het verleden tweemaal kampioen werd van de Hoofdklasse. Het 'nieuwe' JVC Cuijk is halverwege het seizoen koploper in de vierde klasse A.

MILL | De handbalsters van MHV'81 werden medio maart kampioen van de Hoofdklasse. In een volgepakte sporthal De Looierij in Mill werd Heere met 28-20 geklopt, waarmee de titel en promotie naar de Tweede Divisie werden veiliggesteld. Op dat niveau presteert MHV'81 eveneens uitstekend, getuige een gedeelde tweede plek bij het ingaan van de winterstop.

GRAVE | De voetbalclubs Estria, GVV'57 en SCV'58 hebben begin oktober een overeenkomst getekend met de gemeente Grave voor het verwerven en ontwikkelen van het Sportpark Kranenhof. De clubs gaan in de zomer van 2020 fuseren tot één voetbalvereniging, met de voorlopige naam EGS. Hiervoor moet het bestaande sportpark in Escharen worden gerenoveerd. De gemeenteraad van Grave gaf, na verhitte discussies en aarzelingen, recent groen licht voor deze plannen. Voor de realisatie is ruim vier miljoen euro vrijgemaakt. Ook Hockeyclub Grave is betrokken bij de fusie.

BOXMEER | Olympia'18 kroonde zich medio april tot de overtuigende kampioen van de derde klasse D. De vereniging, die vorig jaar haar honderdste verjaardag vierde, keerde dankzij die titel voor het eerst sinds 1991 terug in de de tweede klasse. Smaakmaker bij de Boxmeerse aanvaller was Douwe Zwaan. "Dit kampioenschap is een echte teamprestatie", benadrukte Zwaan op de vooravond van het kampioenschap. Ook in de tweede klasse H presteert Olympia'18 uitstekend. De ploeg van trainer Wil Beijer is 'Herbstmeister'. Andere opvallende prestaties in de voetbaljaargang 2018-2019 waren het kampioenschap van Hapse Boys en SCV'58 en de promoties van SSS'18, VIOS'38, De Zwaluw en Estria.

BOXMEER | Daags na de Tour kon eind juli andermaal de boeken in als geslaagd. Het Boxmeerse wielercriterium trok opnieuw meer dan 30.000 bezoekers. "Het evenement is voor mij geslaagd als bezoekers een leuke avond hebben gehad, de vrijwilligers trots zijn en de horeca tevreden is. Volgens mij is dat allemaal weer gelukt", aldus Rondebaas Pierre Hermans. Mike Teunissen won 'Daags na de Tour'. De renner uit Ysselsteyn, de eerste Nederlandse drager van de Gele Trui in dertig jaar, klopte Wout Poels en Steven Kruijswijk.

GENNEP | De volleybalsters van FAST kwalificeerden zich andermaal voor de kampioenspoule van de Eredivisie. Daarin speelde het samenwerkingsverband van Flamingo's (Gennep) en Activia (Sint Anthonis) geen hoofdrol. Wél bewees FAST met de kwalificatie voor de zogeheten 'Top 6' uitgegroeid te zijn tot een gevestigde naam in de top van Nederlandse damestopvolleybal. Ook dit seizoen ligt FAST op schema voor kwalificatie.

Meer berichten