Lara Hendricks (8) valt via de buitenkant aan. (foto: Jurgen Peters)
Lara Hendricks (8) valt via de buitenkant aan. (foto: Jurgen Peters)

FAST tankt zelfvertrouwen in boeiende vijfsetter

  •   keer gelezen   Sport

SINT ANTHONIS | Het is de dames van FAST niet gelukt Team Eurosped te vloeren. Het strijdlustige samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis bracht de ambitieuze nummer twee wel uit balans, maar moest zich na een vijfsetter (16-25, 23-25, 25-22, 25-23) tevredenstellen met één punt.

Ondanks de nederlaag overheerste na afloop de tevredenheid in het FAST-kamp. Die tevredenheid werd ingegeven door de wijze waarop de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch de topploeg uit de Eredivisie tegemoet trad. FAST knokte zich terug van een 0-2 achterstand in sets, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Ondanks een inhaalrace in de vijfde set eiste Eurosped de twee punten op door een 12-15 setwinst en 3-2 partijwinst.
FAST zat niet lang bij de pakken neer. De teleurstelling van het verlies maakte plaats voor het besef dat zojuist aan klantenbinding gedaan was. Het duel met Team Eurosped biedt perspectief voor de komende weken. Trainer Harmen Bijsterbosch was ondanks de nederlaag tevreden. "We speelden zonder druk maar hadden wel de drive om te winnen. Natuurlijk balen we van de tweede set maar we herpakten ons heel goed. Dit geeft een goed gevoel. We lieten erg goed spel zien en zetten ons over de gemaakte fouten heen."

Winst geboden
Zaterdagavond speelt FAST tegen nummer negen Dros-Alterno in Apeldoorn. Om in de race voor een plaats bij de eerste zes te blijven is winst geboden. De concurrenten treffen elkaar in onderlinge wedstrijden, en daar kan FAST garen bij spinnen, al blijft het primair afhankelijk van het eigen resultaat. Bijsterbosch: "De onderlinge verschillen zijn klein, en daarom moeten we uitgaan van onze eigen kwaliteiten. We moeten het zelf doen."

Meer berichten