VIOS kiest voor trainersduo
VIOS kiest voor trainersduo Foto: Korfbalvereniging VIOS

VIOS kiest voor duo Schallenberg en Van Dongen: 'Dit is een mooie volgende stap'

Sport 452 keer gelezen

OTTERSUM | Niels Schallenberg wordt volgend seizoen de nieuwe trainer/coach van VIOS 1. Samen met Harald van Dongen – die VIOS 2 onder zijn hoede neemt – krijgt de Ottersumse korfbalvereniging een gedreven trainersduo waarmee de volgende stap naar de top van het dameskorfbal kan worden gezet. "Voor mij is dit een mooie volgende stap", aldus Niels.

Harald van Dongen was de afgelopen drie jaar trainer/coach van VIOS 1 en begeleidt vanaf het begin ook diverse jeugdteams. Zowel VIOS als Harald wilden de samenwerking graag een vervolg geven, maar zochten na drie jaar naar een andere invulling van deze samenwerking. Na drie succesvolle jaren als trainer/coach van de A1 maakt Niels Schallenberg de overstap naar het eerste team. Met de A1 haalde Niels vorig jaar de kruisfinales van het NK en het team staat ook dit seizoen bovenaan in de hoofdklasse. Gesprekken tussen beide trainers en VIOS over de gedeelde ambities leidden tot de keuze voor dit trainersduo voor de seniorenselectie.

Goed gevoel bij VIOS
Harald: "Vaak zie je dat trainers na een aantal jaren een club weer verlaten, maar ik ben erg blij met deze vereniging en ook VIOS heeft mij nadrukkelijk gevraagd om te blijven. Na drie jaar was het echter wel een goed moment om voor een andere rol te kiezen, zodat het voor zowel de spelers als mijzelf afwisselend blijft. Naast de selectie blijf ik ook komend seizoen een jeugdteam trainen en die combinatie tussen senioren en jeugd geeft veel voldoening."
Niels: "Voor mij is dit een mooie volgende stap om na KCC A1 (gemengd korfbal – Capelle a/d IJssel) en VIOS A1 nu de senioren 1 te gaan trainen. Ik kijk er naar uit om samen met Harald onze jonge selectie verder te ontwikkelen en ze naar de top van het dameskorfbal te brengen."

Ambitie
"Met Niels en Harald hebben we twee toptrainers in huis. We zijn dan ook erg blij dat ze bij VIOS blijven en hun krachten bundelen", zegt Mayke Coopmans van de technische commissie. "Niels heeft met onze A1 laten zien dat je met ambitie, hard werken en talent bij VIOS de top kunt bereiken. Dit straalt uit naar de hele vereniging; ook de jongere jeugdteams hebben zich goed ontwikkeld. Dit komt mede door de investering van zowel Harald als Niels in het trainen van jeugdteams en het begeleiden van andere trainers en coaches."
Mayke besluit: "We hebben als vereniging dan ook de ambitie om met de beide seniorenteams én met onze talentvolle jeugdteams stappen omhoog te blijven zetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant